Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βασικός «πυλώνας» του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου (audio)

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα διοργανωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως βασικής συνδιοργανώτριας αρχής. Με την πολύτιμη υποστήριξη της ΠΝΑΙ, ο αγώνας αποτελεί σήμερα «θεσμό» για τη διεθνή δρομική κοινότητα, ένα ακόμη «παγκόσμιο» αθλητικό ραντεβού στο Νότιο Αιγαίο!

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Όταν τον εμπνευστήκαμε και τον συνδιοργανώσαμε την πρώτη χρονιά, πριν από 9 χρόνια, είχαμε έναν σκοπό: Να καταστεί θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της Ρόδου. Και το πετύχαμε.

Σήμερα, ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου προσελκύει δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προσφέροντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να  τρέξουν σε μία μαγευτική παραθαλάσσια διαδρομή, δίπλα στα Τείχη της Μεσαιωνικής πόλης.

Ένα ακόμα παγκόσμιο ραντεβού της διεθνούς αθλητικής κοινότητας, στο Νότιο Αιγαίο, που διδάσκει εξωστρέφεια, αποτελώντας ίσως τον αγώνα δρόμου με την ισχυρότερη ιστορική αναφορά και τον πιο σημαντικό συμβολισμό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αγαπά τον Αθλητισμό και το αποδεικνύει στην πράξη μέσα από τις δεκάδες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί, “τρέχοντας” στη δική της μαραθώνια διαδρομή για να κερδίσουν τα νησιά μας τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη και στο παγκόσμιο ημερολόγιο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

(Στην φωτογραφία, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, τη Β΄Αντιπρόεδρο Ελένη Αδαμάκη, τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα Νίκο Πολιά και τον Υπεύθυνο εκδηλώσεων της διοργάνωσης, Σέργιο Αϊβάζη)

 

Για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαριέτα Παπαβασιλείου ανέφερε τα εξής: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ξεκίνησε ως ένα μεγάλο τόλμημα και εξελίχθηκε σε ένα αγώνα θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έχει διαδραματίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που από την πρώτη στιγμή στηρίζει εμπράκτως τη διοργάνωση ως βασική συνδιοργανώτρια αρχή! Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία αυτή και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο που μοιράστηκε το όραμά μας να θέσουμε τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου δρομικού ενδιαφέροντος. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Νίκο Νικολή για την άριστη συνεργασία. Σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, όπως αυτή που διανύουμε, αναδεικνύεται εμπράκτως η αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, μπορεί να κατακτήσει πολλές νέες κορυφές».

Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ& Χορηγός Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H Hotels Collection. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines. Χορηγός Θαλάσσιων μεταφορών είναι η Blue Star. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί είναι οι  Sunrise Hotel, La Branda, ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., CITROEN Παρασκευάς, Rodos Cycling, Roufas Furniture και Fraport Greece.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι, η ΕΡΤ3, το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, η Three Sixty Marketing, η Innews, και ο Antenna Satellite.

Το promo video του αγώνα

https://www.facebook.com/roads2rhodes/videos/754221059240176

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα