Ι. Παππάς: Η Ελληνική Εταιρεία «Παιδεία» παράγει εξαίσιο έργο για τη διάσωση της ελληνικής παιδείας

Στη σημασία του έργου της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία», ενός από τους πιο σημαντικούς ομογενειακούς συλλόγους, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς.

Ο κ. Παππάς, ως μέλος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, πρότεινε ως εισηγητή στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, τον κ. Ηλία Τομάζο, Δωδεκανήσιο εξέχοντα ακαδημαϊκό και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία», που έχει συμβάλλει τα μέγιστα για τη διάσωση της ελληνικής παιδείας και των ελληνικών παραδόσεων στην Αμερική.

Η παρέμβαση του κυρίου Παππά, έγινε με σκοπό να διαδοθεί το σημαντικό έργο του κυρίου Τομάζου, και να δοθεί στήριξη στις προσπάθειες της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία», για ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island, που για διάφορους λόγους έχει καθυστερήσει. Σημειωτέον , πως παρόμοιο κέντρο, λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο του Connecticut, το οποίο κέντρο αποτελεί κοιτίδα του Ελληνισμού μέσα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, με μεγάλες επιτυχίες, όπως η εισαγωγή της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε λύκεια του Κονέκτικατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα