Η δασκάλα οριεντάλ Αλθαία, στον RV: Το οριεντάλ, συνώνυμο της θηλυκής υπόστασης και της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, είναι πολύ περισσότερα από ένας χορός (audio)

Τι θα  κάνει στην Θεσσαλονίκη ή χορογράφος της Σακίρα στις 2 Μαρτίου; Η χορεύτρια και δασκάλα οριεντάλ Αλθαία μίλησε στον RV και τη Νατάσα Ράγιου για  ένα μοναδικό σώου στη συμπρωτεύουσα με τίτλο Belly Dazzle, αλλά και για  τον αρχαιότερο χορό στον κόσμο, συνώνυμο της θηλυκής υπόστασης και της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας.

Από τα προϊστορικά χρόνια ακόμη υπάρχουν ενδείξεις μια πρώιμης μορφής «γυναικείου χορού» που στόχο έχει την εξύμνηση της γυναικείας φύσης και την επίκληση στους θεούς για γονιμότητα. Στα επόμενα χρόνια, και παράλληλα με την ανάπτυξη των αραβικών πολιτισμών το οριεντάλ αρχίζει να αποκτά πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία διαμορφώνουν τελικώς το χορό o οποίος από γενιά σε γενιά έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας.

Είναι μία καλή εξάσκηση για τη γυναίκα να λύσει τη θηλυκότητα της, το σώμα της και το χαρακτήρα της.Τα τελευταία χρόνια  κερδίζει έδαφος ως η ιδανική η χοροθεραπεία (dance therapy) που η δράση της βασίζεται στην άρρηκτη σχέση μεταξύ σώματος και ψυχής. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα