Γρηγόρης Ρουμάνης: Η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Τα μέτρα αυτοπροστασίας θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται (ΗΧ)

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες και στα Δωδεκάνησα τα κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης, αυτή την ώρα νοσηλεύονται 28 άτομα  – έναντι 20 την προηγούμενη εβδομάδα – εκ των οποίων μόνο το ένα είναι διασωληνωμένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 75% των νοσηλευομένων περιστατικών, αφορά σε ανεμβολίαστους.

Ο κ. Ρουμάνης είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται, πολύ περισσότερο μετά την άρση των περιορισμών που θα γίνει κατά τους θερινούς μήνες. Σημείωσε την σημασία του εμβολιασμού για την πιο ήπια μορφή της πανδημίας και πρόσθεσε ότι το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Μέχρι σήμερα στη Ρόδο έχουν γίνει 64.000 αναμνηστικές δόσεις εμβολιασμού.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ρουμάνη

Φρένο στην άρση των μέτρων του κορωνοϊού  έβαλε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της επιτροπής είναι να παραμείνουν τα μέτρα ως έχουν έως και την Πρωτομαγιά με πιθανή μέρα χαλάρωσης της επόμενη, δηλαδή στις 2 Μαΐου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Πάσχα θα ισχύσουν όσα μέτρα είναι ακόμα σε ισχύ.

Ετσι λοιπόν παραμένει η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αλλά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των δεικτών της πανδημίας με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά πάνω από τις 20.000.

Την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση και στις νοσηλείες περίπου 40% πάνω από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η πίεση στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής γίνεται όλο και πιο έντονη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.

Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στόχος της κυβέρνησης είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί παντού όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί τόσο για τους εμβολιασμένους Έλληνες πολίτες που πρέπει να το επιδεικνύουν παντού, όσο και για τους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην καταργηθεί με μιας σε όλους τους χώρους, αλλά αρχικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα