Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Gr-Eco Islands: Πως κάτοικοι της Χάλκης μηδενίζουν τους λογαριασμούς ρεύματος και έχουν και επιστροφή!

Γ. Χατζημάρκος: Αυτό είναι το αποτύπωμα των μεγάλων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται μεθοδικά και επίμονα στα νησιά της Περιφέρειας μας

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας “Gr-Eco Islands” στη Χάλκη, όπως προκύπτει από την ανάρτηση που έκανε σήμερα στα social media ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καταδεικνύοντας στην πράξη τα οφέλη των πιλοτικών projects βιωσιμότητας που υλοποιούνται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Χατζημάρκος έγραψε σχετικά:
“Τι μπορεί να σημαίνουν για τους πολίτες οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια ?
Απο την Χάλκη ξεκίνησε η μεγάλη πρωτοβουλία “Gr-Eco Islands” και εκεί ιδρύθηκε Ενεργειακή Κοινότητα στην οποία οι κάτοικοι του νησιού είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.
Σε τρείς λογαριασμούς ρεύματος μελών της ενεργειακής κοινότητας Χάλκης, βλέπουμε το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας στο νησί τους.
Σε περίοδο κατανάλωσης ΣΕΠ ’21 έως ΙΑΝ ’23, είδαμε:
-Επιστροφή 345€ αντί χρέωσης 1.412€
-Επιστροφή 158€ αντί χρέωσης 906€
-Χρέωση 286€ αντί χρέωσης 4.336€
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Χάλκης Αγγελο Φραγκάκη που πίστεψε το σχέδιο, το υπηρέτησε, το εφήρμοσε.
Αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είναι το αποτύπωμα των μεγάλων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται μεθοδικά και επίμονα στα νησιά της Περιφέρειας μας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα