Γιώργος Χατζημάρκος στο Περιφερειακό Συμβούλιο: “Ο εχθρός σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα εντός των τειχών” (ΗΧ)

«Το πρόβλημα σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα εδώ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την υπονόμευση που έχει δεχτεί ο τόπος εκ των έσω.

Αφορμή στάθηκε η ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη  για την πορεία δημοπράτησης της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, για την υλοποίηση των έργων της Β ́ Φάσης του Φράγματος Γαδουρά και την συμφωνία συνεργασίας με την ΔΕΥΑ του Δήμου Ρόδου για την διαχείριση, λειτουργία και καθημερινή συντήρηση των έργων ύδρευσης της Ρόδου από το Φράγμα (Γαδουρά).

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν από συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας για τα δύο θέματα, όπου δεν έλειψαν οι αιχμές κατά της Περιφερειακής Αρχής κυρίως για το θέμα του Φράγματος Γαδουρά, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από τη συζήτηση γι΄ αυτά τα πολύ μεγάλα θέματα, για αυτά τα πάρα πολύ μεγάλα έργα,  βγαίνει ένα υπέροχο συμπέρασμα: ότι όλες αυτές τις δεκαετίες το πρόβλημα για να προχωρήσουμε μπροστά και για να  αντιμετωπίσουμε παθογένειες τοπικές  και βασικές ελλείψεις σε πολύ κρίσιμες υποδομές στα νησιά μας, είναι  τοπικό. Δεν είναι κεντρικό.  Εδώ υπήρχε πάντα η καραμέλα του Κράτους των Αθηνών το οποίο δεν ερχόταν να αγκαλιάσει την επαρχία ή πολύ περισσότερο τα νησιά μας και ακόμα ακόμα περισσότερο τη Ρόδο, αφού αυτά τα δύο έργα και η μία υπηρεσία που συζητάμε αφορούν το νησί της Ρόδου. Αποδεικνύεται πως το πρόβλημα ήταν πάντα εδώ,  διότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να υπάρξει κανενός είδους συνεννόησης σε τοπικό επίπεδο Και εγώ χαίρομαι  αφενός γιατί αναδεικνύεται αυτό ακριβώς, αφετέρου γιατί μέχρι τώρα τουλάχιστον  – θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας και για τα τρία αυτά έργα  –  μέχρι τώρα δεν έχουμε αυτή τη λύσσα, αυτόν  τον λυσσαλέο πόλεμο που αντιμετωπίσαμε το 2017 και το 2018. Άρα λοιπόν έχουμε κάνει ένα βήμα προόδου σε ότι αφορά τη συνεννόηση σε τοπικό επίπεδο που είναι μια πολιτική κατάκτηση αυτού του τόπου, ιστορικής αξίας».

Ακούστε τον Περιφερειάρχη να απαντά στα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τα παραπάνω έργα:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα