Γιώργος Χατζημάρκος: Κάθε μέρα ένα έργο – ένα νησί, είναι ο στόχος που υπηρετούμε

  • Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την τριετή αντιπλημμυρική προστασία της Πάρου
  • Η κλιματική αλλαγή απαιτεί νέα αντίληψη στην διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων
Μια ακόμη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε βάθος τριετίας, έφτασε στο στάδιο της υπογραφής.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο εταιρεία, συνολικού ύψους 473.707,19 ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Πάρου 2021 – 2023»
Και αυτό το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας αντίληψης με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο κατά την αντιπλημμυρική περίοδο.
Το εν λόγω έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων της Πάρου (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροής, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Επιπλέον, για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων,, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πάρου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό «Αντιπλημμυρική προστασία νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».
Για τη νέα σύμβαση, ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα social media:
“Σάββατο στο γραφείο, για μία ακόμα σύμβαση έργου. Στην Πάρο, το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας, προϋπολογισμού 473.707,19 Ευρώ, έφτασε στην υπογραφή της σύμβασης μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και του ελέγχου αυτής.
Να γυρίζεις απο ταξίδι στο εξωτερικό και να βρίσκεις στο γραφείο σου την δουλειά με την πρόοδο που σημείωσε ολοκληρωμένη, σημαίνει καλοκουρδισμένη μηχανή και άξιοι συνεργάτες, τους οποίους ευχαριστώ γιατί απο ότι φαίνεται η πανδημία δεν ισχύει για αυτούς.
Ενα-ένα, τα έργα μας προχωράνε.
Ενα-ένα, τα νησιά μας βρίσκουν λύσεις.
Ενα-ένα, τα μέτωπα κλείνουν.
Κάθε Μέρα Νησί+Εργο, είναι στόχος που υπηρετείται μόνο με την αφοσίωση ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν.
Κάθε Μέρα”
Το Γραφείο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα