Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου

Σε δέκα περίπου ημέρες, από 1η  Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2024 θα λειτουργήσουν ως  λιμάνια εισόδου – εξόδου, η Κάλυμνος και η Αγία Μαρίνα Λέρου. Αυτό ανακοίνωσε, μετά και την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, ικανοποιώντας το αίτημα Καλυμνίων και Λερίων, που εμπλέκονται επαγγελματικά με το ζήτημα.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, προέκυψε μετά από συνεργασία των Υπουργείων Ναυτιλίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αποφάσεις Αριθμ. 7001/9/56-η΄του ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2287-Τεύχος Δεύτερο-17/04/2024) που για τα Δωδεκάνησα, αφορά στην προσωρινή είσοδο – έξοδο ατόμων από τους λιμένες Καλύμνου και  Αγίας Μαρίνας Λέρου, «επιτρέπεται προσωρινά και για το χρονικό διάστημα, από έναρξης της ισχύος της παρούσας απόφασης έως 31 Δεκεμβρίου 2024 και για τις ώρες από 05.00 έως 23.00, η είσοδος προσώπων στο ελληνικό έδαφος και η έξοδος από αυτό, από τους συγκεκριμένους λιμένες».

Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες, ο μεν διαβατηριακός έλεγχος, διενεργείται με μέριμνα και ευθύνη του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων και Λέρου, ο δε τελωνειακός, από τα αντίστοιχα Τελωνεία. Η είσοδος Τούρκων επισκεπτών με την visa express θα έχει ως ημερομηνία έναρξης για το τρέχον έτος, την 1η  Μαΐου 2024.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη των διαδικασιών, που βασίστηκαν στις  προσωπικές προσπάθειες του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά, δηλώνει ο ίδιος, τονίζοντας την ανάπτυξη που θα ακολουθήσει στις αγορές των νησιών Καλύμνου και Λέρου, την ευόδωση του αιτήματος των ντόπιων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με τη θαλάσσια μεταφορά, αλλά και με όσους εμπλέκονται γενικότερα με τα τουριστικά επαγγέλματα των προαναφερόμενων νησιών.

«Οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της νησιωτικής οικονομίας, δεν σταματά εδώ. Η συνέχεια, θα είναι ακόμα πιο δυνατή» δήλωσε ο κ. Υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα