Γιάννης Φώτης στον RV: Η ψηφιακή καμπάνια για τον τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο (audio)

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας σε θέματα τουρισμού επισημαίνει ότι η απόφαση στροφής στο ψηφιακό marketing, αποδείχθηκε απόλυτα σωστή και με μετρήσιμα, εντυπωσιακά αποτελέσματα, 431,5 εκατ. στοχευμένων εμφανίσεων μόνο μέσα στο 2022

Απολύτως σωστή και με εντυπωσιακά, μετρήσιμα αποτελέσματα αποδείχθηκε η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να στραφεί τα τελευταία χρόνια σχεδόν  αποκλειστικά στην ψηφιακή καμπάνια τουριστικής προβολής των νησιών, ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία covid-19.

Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Φώτης, διευθυντής της Novus Mind, εταιρείας συμβούλων ψηφιακού marketing και επιστημονικός συνεργάτης της ΠΝΑΙ σε θέματα τουρισμού, προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, στην εκπομπή Πρωινό xpress με την Ρένα Παυλάκη.

Μάλιστα τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη που κατόρθωσε τη στροφή στο ψηφιακό περιβάλλον, τόσο γρήγορα και σε τόσο μεγάλο εύρος.

Η απολύτως στοχευμένη ψηφιακή καμπάνια του Νοτίου Αιγαίου, είναι διαρκής, καθώς «τρέχει» 365 μέρες τον χρόνο. Είναι δομημένη με τρόπο ευέλικτο ώστε να προσαρμόζεται ανά πάσα στιγμή στις συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται από την εκάστοτε συγκυρία. Αναλόγως προσαρμόζεται και το μήνυμά της. Αποτέλεσμα αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού είναι να έχει φέρει μόνο μέσα στο 2022 τον εκπληκτικό αριθμό των 431.579.012 κλικ!

Όσον αφορά την ψηφιακή καμπάνια για το 2023, το κόστος της θα ανέλθη στα 3,28 εκατ. ευρώ, προσαυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2022. Επίσης θα τρέχει σε 17 χώρες, έναντι 13 το 2022. Ειδικότερα, προστίθενται η Σουηδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Δανία, ενώ έμφαση φέτος θα δοθεί επίσης στις αγορές των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Για την πορεία της  σεζόν του 2023, ο κ. Γιάννης Φώτης επικαλέστηκε τα στοιχεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (European Travel Commission – ETC), τα οποία προδιαγράφουν μια σεζόν αντίστοιχη με το 2022, και πιθανόν ακόμη καλύτερη, καθώς παραμένει έντονη η επιθυμία των Ευρωπαίων για ταξίδια.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Travel», για λογαριασμό της ETC,  η πλειονότητα των Ευρωπαίων ταξιδιωτών (77%) σκοπεύει να ταξιδέψει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2023. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 16% σε σύγκριση με τα στοιχεία του περασμένου έτους. Οι ταξιδιώτες, μάλιστα, προτιμούν να επισκεφθούν κάποιον προορισμό εκτός της χώρας τους, με το 63% των ερωτηθέντων να προτιμά πλέον τα διεθνή ταξίδια εντός της Ευρώπης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε διψήφια άνοδο 13% σε έναν μόλις χρόνο.

Πάντως, το αυξανόμενο κόστος ταξιδιού προβληματίζει το 23% των Ευρωπαίων, ενώ το 18% δηλώνει ότι ανησυχεί για την προσωπική οικονομική του κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, οι περισσότεροι σχεδιάζουν να μειώσουν τις αγορές τους στον προορισμό (18%), να κλείσουν πιο οικονομικά καταλύματα (16%) και να επιλέξουν πιο φθηνά εστιατόρια (15%). Η αγορά πακέτων all inclusive και η επίσκεψη λιγότερων αξιοθέατων με χρέωση εισόδου εξετάζονται επίσης από το 12% και το 10% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα.

Αν και το ενεργειακό κόστος να εκτινάσσεται στα ύψη και οι βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα και ρούχα, να ανατιμώνται, ωστόσο, τα ταξίδια συνεχίζουν να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους. Τα ταξίδια είναι, μάλιστα, η μόνη δαπάνη -πέρα από εκείνες που καλύπτουν βασικές ανάγκες- για την οποία οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να διατηρήσουν (59%) ή να αυξήσουν (16%) τα έξοδά τους υπό το πρίσμα του υπάρχοντος οικονομικού περιβάλλοντος. Μάλιστα, το 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, τους επόμενους μήνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα