Γερμανικά ΜΜΕ: «Όχι πανικός», συνεχίζονται οι διακοπές στη Μεσόγειο

Οι επιπτώσεις του καύσωνα και των πυρκαγιών για τον τουρισμό στη Μεσόγειο προβληματίζουν για μία ακόμη φορά τα γερμανικά ΜΜΕ. Δεν λείπουν όμως και οι αισιόδοξες φωνές.

Ένα ευχάριστο νέο από το μέτωπο των πυρκαγιών στην ιστοσελίδα Tagesschau.de του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD): «H Ολυμπία μπορεί να ανασάνει. Η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Τοπικά πολιτικά στελέχη κατηγορούν τους οικοπεδοφάγους για τις πυρκαγιές». Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες ημέρες θα επικρατούν στην Ελλάδα οι συνήθεις για την εποχή θερμοκρασίες, γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο η Πυροσβεστική και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούν ότι, λόγω της ξηρασίας, παραμένει η προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας».

Μιλώντας στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, Γιάνες Λέναρτσιτς, επισημαίνει ότι πρέπει να αυξηθούν τα μέσα για την πολιτική προστασία. Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την περασμένη χρονιά κάηκαν δασικές εκτάσεις κατά 250% μεγαλύτερες από ό,τι συνήθως, κατά μέσο όρο, στην Ευρώπη. Συνολικά η ΕΕ δέχθηκε έντεκα αιτήματα για παροχή βοήθειας. Κατόπιν αυτού διπλασίασε τα πτητικά μέσα στο πλαίσιο του μηχανισμού RescEU γι αυτό το καλοκαίρι, φτάνοντας τα 24 πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στα επόμενα χρόνια θα προστεθούν, με λίζινγκ, άλλα εννέα ελικόπτερα και δώδεκα αεροσκάφη. Μακροπρόθεσμα ούτε αυτό αρκεί, λέει ο Επίτροπος Λέναρτσιτς».

«Όχι πανικός» είναι ο τίτλος στο σχόλιο της Hamburger Abendblatt, που επισημαίνει: «Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία δεν αφανίζονται ως τουριστικοί προορισμοί, παρά την κλιματική αλλαγή. Την άνοιξη και το φθινόπωρο οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο ευχάριστες. Ας ληφθεί και αυτό υπόψη στα μελλοντικά σχέδια των διακοπών μας. Το ερώτημα, εάν σε αυτή την περίπτωση μπορούν και πρέπει να αναβληθούν οι ‘μεγάλες διακοπές’ από τις οποίες εξαρτώνται πολλοί γονείς με παιδιά σε σχολική ηλικία, πρέπει να απαντηθεί με παιδαγωγικά κριτήρια. Δεν χρειάζεται πανικός, ακόμη και σε εποχές κλιματικής αλλαγής. Το ερώτημα πότε και που θα κάνουμε διακοπές δεν είναι αρμοδιότητα του κράτους και σίγουρα δεν απαντάται με απαγορεύσεις».

dw.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα