Γ. Σάββενας στον RV: “Η Ρόδος δεν μπορεί να είναι πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις, τις οποίες στο παρελθόν τις θεωρούσαμε επαρχιακές” (audio)

"H Ρόδος έχει ένα αόρατο τείχος προς αυτήν, το οποίο εγκλωβίζει τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο. Το κυκλοφοριακό μαστίζει την πόλη" δηλώνει ο επικεφαλής της ΔΗΚΙΜΗ στις εκλογές του ΤΕΕ

Ο Γιώργος Σάββενας, υποψήφιος για την προεδρία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου στις εκλογές της Κυριακής 19ης Μαΐου, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, τόνισε ότι η παράταξή του έρχεται… για να αλλάξει τα δεδομένα.

  • Της Νατάσας Παμπρή

“Όπως λέει και το σλόγκαν μας θα αλλάξουμε τα δεδομένα. Οι νέες αντιλήψεις, οι νέες τεχνολογίες, η εκσυγχρονισμένη επιστημονική κατάρτιση και η εξωστρέφεια, θα γίνουν οι πολύτιμοι σύμμαχοι και σύμβουλοί μας, ώστε ο φορέας μας να ανακτήσει τον ρόλο που του αρμόζει. Απαιτείται να εδραιώσουμε το κύρος μας σαν μηχανικοί, να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του παραγόμενου έργου στα νησιά μας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουμε από τις παθογένειες του παρελθόντος”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σάββενας περιέγραψε το πλάνο για την επόμενη μέρα. «Θα δώσουμε προτεραιότητα στην εξωστρέφεια για τα μικρά καθημερινά προβλήματα, ώστε να αντιμετωπισθούν με καλύτερο τρόπο αν εξασφαλίσουμε τη διασύνδεση με την κεντρική εξουσία. Το ΤΕΕ είναι επιστημονικό όργανο κι εκεί πρέπει να βασιστούμε», όπως είπε.

«Η Ρόδος δεν μπορεί να είναι πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις, τις οποίες στο παρελθόν τις θεωρούσαμε επαρχιακές. Ο θεσμικός ρόλος του ΤΕΕ σε συνδυασμό με την οραματική πολιτική βούληση της πολιτείας, μπορούν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας. Πρέπει να φτιάξουμε εμείς τις προϋποθέσεις για να είναι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και τα υπουργεία το επιστημονικό όργανο του κράτους», πρόσθεσε ο κ. Σάββενας.

“Στόχος μας, η ουσιαστική συμβολή του ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε φλέγοντα ζητήματα, ώστε οι νησιώτες Μηχανικοί να γίνουν οι πρωταγωνιστές όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό της ανάπτυξης του τόπου μας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων μας. Είμαστε οι διαμορφωτές του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο είμαστε. Έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, μαζί με τους πολιτικούς μας” επισήμανε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του κ. Σάββενας επισήμανε ότι η Ρόδος έχει ένα αόρατο τείχος προς αυτήν, το οποίο εγκλωβίζει τους πολίτες να έχουν πρόσβαση προς το παραλιακό μέτωπο. “Το κυκλοφοριακό μαστίζει την πόλη της Ρόδου”, συμπλήρωσε σχετικά.

Ο Γιώργος Σάββενας γεννήθηκε στη Ρόδο το 1966 και είναι ο πρωτότοκος γιος πενταμελούς οικογένειας. Από το 2001 έχει υπηρετήσει ως γραμματέας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδ/σου, Μέλος του Συμβουλίου Ανάπτυξης Δήμου Ροδίων, του Αναπτυξιακού Συλλόγου Α.ΠΟ.ΠΕΣ, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου, του Γυμναστικού Συλλόγου «Διαγόρα», του Πειθαρχικού Συμβουλίου Τ.Ε.Ε και από το 2021 μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε Δωδ/σου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα