Γιάννης Πάππου: Ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες από τις εισπράξεις τη φετινή τουριστική σεζόν, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία (HX)

«Έχουμε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον Τουρισμό και οι επιχειρηματίες στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι ικανοποιημένοι ως προς τις εισπράξεις και τα ταμειακά διαθέσιμα».

της Νατάσας Παμπρή

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Δέσποινα Κουλούμπρη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η προσδοκία για τον Σεπτέμβρη και για τον Οκτώβρη είναι ότι θα κινηθούμε επίσης σε εξαιρετικά επίπεδα. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κλάδο της εστίασης και της διασκέδασης, που κινείται πέραν του προσδοκώμενου τη φετινή τουριστική σεζόν.

“Νομίζω ότι είναι οφθαλμοφανές σε όλους μας ότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στα νησιά μας, στο σύνολο της χώρας, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ το οποίο υπολογίζουμε με βάση το 2019 και σε καμία περίπτωση τις χρονιές 2020 και 2021. Οι αφίξεις είναι σε πάρα πολύ έντονο ρυθμό και συνεχίζουν να είναι έντονες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, η προσδοκία που έχουμε για τον Σεπτέμβρη και για τον Οκτώβρη είναι ότι θα κινηθούν σε πολύ καλά νούμερα, οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες της περιοχής μας σε μεγάλο ποσοστό άνω του 90% είναι ικανοποιημένοι και από τις εισπράξεις.

Ειδικότερα αν πιάσουμε το κομμάτι της εστίασης και της διασκέδασης, εκεί τα πράγματα πήγαν ανέλπιστα καλά. Βεβαίως υπάρχει ένα ποσοστό που δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εισπράξεις, από τα ταμειακά διαθέσιμα και εκεί πρέπει να εξεταστούν πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν ακόμα και με τις επιλογές που έχει κάνει ο κάθε επαγγελματίας, ο κάθε επιχειρηματίας, γιατί βλέπουμε ότι το τουριστικό μείγμα το οποίο υποδεχόμαστε έχει αλλάξει τελείως σε σχέση με τα υπόλοιπα χρόνια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση έχει ακουμπήσει και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Βλέπουμε ότι τόσο από την αγορά της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, οι επισκέπτες έρχονται με πολύ συγκεκριμένα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά βεβαίως ο όγκος των επισκεπτών είναι τόσο μεγάλος που το ταμείο στο τέλος της ημέρας είναι με θετικό πρόσημο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου.

Ακούστε εδώ :

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα