Γ.Νικητιάδης : Σταματήστε κύριοι της Κυβέρνησης την υποβάθμιση της Καρπάθου

Με αφορμή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος στην πυρασφάλεια του αεροδρομίου της Καρπάθου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού προχώρησε στην εξής δήλωση:

Για μία ακόμη φορά η Κάρπαθος γίνεται θύμα της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα των νησιών μας. Η κάλυψη των τριών κενών θέσεων πυροσβεστών υπαλλήλων της ΥΠΑ την τελευταία στιγμή στο διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου, φανερώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα αρμόδια υπουργεία την συγκοινωνία στα νησιά μας. Ήδη μία αεροπορική εταιρία αναγκάστηκε από την ως τώρα υπάρχουσα κατάσταση να βάλει μικρότερο αεροσκάφος για τα δρομολόγια της προς την Κάρπαθο καθώς μέχρι προ ολίγου ήταν καλυμμένες μόνο δύο από τις πέντε θέσεις πυρασφάλειας που προβλεπόταν. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι οι λιγότερες αφίξεις στην Κάρπαθο. Σε συνδυασμό με την απαξίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για μία ακόμη φορά οι νησιώτες είναι αντιμέτωποι με έναν ιδιότυπο αποκλεισμό.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί άριστα όταν πρόκειται να μοιράσει λεφτά στους ημέτερους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ όταν πρόκειται να λύσει προβλήματα στα νησιά μας όπως αυτό που προέκυψε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καρπάθου, το επιτελικό κράτος είναι εντελώς αδιάφορο.  Μετά τον πρόσφατο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Καρπάθου, η Κυβέρνηση πιστή στον ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα που τη διακρίνει, υποβαθμίζει με τις πρακτικές της  και το Διεθνές Αεροδρόμιο Καρπάθου. Οι ελλείψεις προσωπικού της ΥΠΑ στον τομέα της πυροπροστασίας επέφεραν μείωση των αφίξεων με τη χρήση μικρότερου αεροσκάφους από αεροπορική εταιρία. Προσφάτως τα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου είχαν έρθει αντιμέτωπα με ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, τώρα υποβαθμίστηκαν οι αερομεταφορές στην Κάρπαθο, όπου προ μηνών θρηνήσαμε έναν συμπατριώτη μας γιατί δεν άναβαν τα φώτα στο αεροδρόμιο της.

Επιτέλους η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τα νησιά μας. Το αεροδρόμιο της Καρπάθου είναι πνεύμονας για το νησί και ο τουρισμός είναι το οξυγόνο του νησιού.  Η Κάρπαθος, ζει από τον τουρισμό. Σταματήστε να απαξιώνετε την Κάρπαθο όπως προσφάτως με το ακτοπλοϊκό και τώρα με το αεροπορικό θέμα. Πρέπει να το καταλάβετε κύριοι της ΝΔ και να μην μας υποβαθμίζεται διαρκώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα