Γ. Ματσίγκος στον RV: Με 25 τσάρτερ στη Ρόδο στις 31 Μαρτίου, ξεκινάει δυναμικά η φετινή τουριστική σεζόν (audio)

Στον διεθνή αερολιμένα Ρόδου "Διαγόρας" αναμένεται την ίδια ημέρα και τσάρτερ από το Ισραήλ - Συνεχίζεται η στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια του προορισμού

Με ευοίωνες προοπτικές ξεκινάει δυναμικά η τουριστική σεζόν στη Ρόδο από τις 31 Μαρτίου καθώς σε μία ημέρα αναμένονται στον διεθνή αερολιμένα «Διαγόρας» 25 πτήσεις από όλη την Ευρώπη και μία από το Ισραήλ, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Γιώργος Ματσίγκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, μιλώντας στο “Πρωινό Εξπρές” και τη Ρένα Παυλάκη.

  • Της Νατάσας Παμπρή

«Είναι σημαντικό ότι θα ξεκινήσουν δειλά -δειλά να έρχονται και οι Ισραηλινοί επισκέπτες με κορύφωση το διάστημα 22-24 Απριλίου του εβραϊκού Πάσχα, που θα έχουμε τα περισσότερα τσάρτερ από το Ισραήλ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ματσίγκος υποστήριξε ότι είναι θετικά τα μηνύματα και από τη Fraport και από την ΥΠΑ για τις κρατήσεις, λέγοντας «ότι θα κατορθώσουμε να πετύχουμε το στόχο της αύξησης κατά 3% στις αεροπορικές θέσεις και θα γεμίσουμε τα αεροσκάφη».

Μάλιστα η σεζόν στη Ρόδο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου, ημερομηνία για την οποία υπάρχουν ήδη προκρατήσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Ματσίγκος τόνισε:

“Είναι θετικά τα μηνύματα και σε επικοινωνία με τη Fraport και την ΥΠΑ παραμένει η αύξηση των κρατήσεων και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κατορθώσουμε να πετύχουμε το στόχο της αύξησης κατά 3% στις αεροπορικές θέσεις και θα γεμίσουμε τα αεροσκάφη, όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο Γιώργος Ματσίγκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου. Η σεζόν ξεκινάει επίσημα την Κυριακή 31 Μαρτίου με 25 διεθνείς πτήσεις από όλη την Ευρώπη και μία πτήση από το Ισραήλ και είναι σημαντικό ότι θα ξεκινήσουν να έρχονται και οι Ισραηλινοί επισκέπτες.  Και πέρυσι είχαμε αύξηση της τάξης του 3% στις συνολικές αφίξεις στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος έχουμε 10% αύξηση στις προκρατήσεις. Μέχρι 15 Νοεμβρίου θα έρχονται πτήσεις στη Ρόδο, οπότε και θα ολοκληρωθεί με επιμήκυνση η σεζόν. Βοηθάει και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Rhodes Co- Lab από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Όμιλο TUI που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και θα καταστήσει το νησί σε ένα βιώσιμο παγκοσμίως τουριστικό προορισμό”.

Ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε ότι φέτος πηγαίνει πολύ καλά και η Τουρκία και ειδικά από τη Γερμανία και είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός.

“Εμείς συνεχίζουμε την έντονη και στοχευμένη προβολή και διαφήμιση και τα ξενοδοχεία, οπότε είμαστε σε εγρήγορση και προετοιμαζόμαστε για να λειτουργήσουν όπως πρέπει οι επιχειρήσεις, ελπίζουμε και οι υποδομές να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν όπως πρέπει τους επισκέπτες μας”, είπε επιπροσθέτως.

Τέλος, αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού και την ανάγκη εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, ο κ. Ματσίγκος σημείωσε ότι “Υπάρχει πράγματι το πρόβλημα ης έλλειψης προσωπικού και δημιουργήθηκε από την εποχή του κόβιντ που πολλοί άλλαξαν επάγγελμα. Εμείς, δυστυχώς, στα ξενοδοχεία έχουμε το θέμα με την εποχικότητα που είναι 6 μήνες και η ανεργία λίγους μήνες για έναν εργαζόμενο στον κλάδο.

Πιστεύω ότι φέτος θα βελτιωθεί η κατάσταση. Θα έρθει και βοηθητικό προσωπικό από τρίτες χώρες (κυρίως καμαριέρες, κηπουροί κλπ) και φοιτητές που θα έρθουν το καλοκαίρι, οπότε θα αντιμετωπισθεί η κατάσταση που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας και των παρεχομένων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία”, είπε καταλήγοντας ο κ. Ματσίγκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα