Γ. Λεονταρίτης : «Τρεις προτάσεις για να αποδοθεί η δέουσα τιμή στον Δημήτριο Βικέλα»

Τρεις σημαντικές προτάσεις κατέθεσε την Τρίτη 9 Απριλίου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Απόλλων στην μνήμη του Συριανού ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων, Δημητρίου Βικέλα, όπου παρόντες ήταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, οι Πρόεδροι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, ο Δήμαρχος Τήνου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.
Οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Λεονταρίτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αφορούσαν την απόδοση φόρου τιμής στον Συριανό οραματιστή Δημήτριο Βικέλα ώστε να γίνει παγκοσμίως γνωστό ποιος ήταν και από πού προέρχεται.
Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις του κ. Λεονταρίτη:
Αρχικά, πρότεινε η γενέτειρα πόλη του Δημήτριου Βικέλα, η Σύρος να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία κάθε τέσσερα χρόνια στο έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στη συγκεκριμένη πρόταση ανταποκρίθηκε θετικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σ. Καπράλος τονίζοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα.
Η δεύτερη πρόταση του κ. Λεονταρίτη αφορούσε την αδελφοποίηση Ερμούπολης και Παρισιού, των πόλεων όπου γεννήθηκαν ο Δημήτριος Βικέλας και ο Βαρόνος Pierre de Coubertin, το δίδυμο στο οποίο οφείλεται η αναβίωση του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τη συγκεκριμένη πρόταση συζήτησε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κατά την επίσκεψή της στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία δεσμεύθηκε να μεταφέρει άμεσα την πρόταση στη Δήμαρχο του Παρισιού, κ. Ann Hidalgo, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.
Τέλος, πρότεινε να ονομαστεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλασικού στίβου, «Δημήτριος Βικέλας».
Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε:
«Η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να αποδοθεί από την Πολιτεία σε ανθρώπους οραματιστές και δημιουργούς, όπως ο Δημήτριος Βικέλας, στον οποίο η παγκόσμια αθλητική κοινότητα οφείλει τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι:
Πρώτον, η δέσμευση να μεταλαμπαδεύονται οι αρχές και οι αξίες του στις επόμενες γενιές και
Δεύτερον, η κατασκευή σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου οι νέοι να διαπαιδαγωγούνται με τις αρχές του αθλητικού ιδεώδους.
Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει στις ύψιστες προτεραιότητές μας την υπηρεσία του αθλητικού ιδεώδους.
Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούμε και έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας όλες τις αθλητικές διοργανώσεις όλων των αθλημάτων και έχουμε ανακατασκευάσει και κατασκευάσει αθλητικές εγκαταστάσεις στο σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νεολαία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα