Γ. Λεονταρίτης στον RV: “Με τη στάση της η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου υπονομεύει τη διεκδίκηση του Τέλους Ανθεκτικότητας. Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης” (audio)

"Για πρώτη φορά η ΠΕΔ δεν καλεί σε συνεδρίασή της την Περιφέρεια. Με τη στάση της δείχνει την αντίληψή της περί συνεργασίας" δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και προσθέτει: "Στα θεσμικά όργανα δεν χωρούν προσωπικές αντζέντες"

Το πρωτοφανές πολιτικό ολίσθημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, με θέμα τη διεκδίκηση απόδοσης του Τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, επιχειρώντας με εισήγησή της στο όργανο να μειώσει τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σχολίασε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, τονίζοντας ότι αντί σύσσωμοι να διεκδικούμε το δίκαιο για τον τόπο μας, έρχεται ένα όργανο με εισήγησή του να υπονομεύσει  τη διεκδίκηση.

  • Της Νατάσας Παμπρή

«Ήταν μία συνολική στάση που με εξέπληξε αρνητικά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λεονταρίτης πρόσθεσε ότι χάρηκε όταν είδε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου την ομόφωνη απόφαση του οργάνου -συναισθανόμενο την ευθύνη του απέναντι στους νησιώτες- όταν αποφάσισαν όλες οι παρατάξεις να διεκδικήσουν τα χρήματα του Νοτίου Αιγαίου από την κυβέρνηση για να παραμένουν στα νησιά μας, γιατί οι ανάγκες τους είναι τεράστιες και οι χρηματοδοτήσεις μας είναι πολύ μικρές σε σχέση με αυτό που παράγουμε.

«Σε αυτό αντί να ισχυροποιήσει τη διεκδίκηση που αφορά τους Δήμους στο 100% η ΠΕΔ, και να λάβει υπόψη τη θέση όλων των δημοτικών συμβουλίων, επικράτησαν οι προσωπικές απόψεις και ατζέντες. Με αυτή τη στάση βάλανε βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης», σημείωσε επιπροσθέτως, προτείνοντας επειδή στην πολιτική όλα λύνονται με διάλογο ώστε για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Α και Β βαθμού, να προχωρήσουν σε κοινή συνεδρίαση Περιφέρεια και ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. «Δε χωράνε προσωπικές ατζέντες και στα όργανα προσερχόμαστε με αποφάσεις που υπηρετούμε», είπε σχετικά.

“Το έχουν πάρει χαμπάρι οι πολίτες τι κάνει η ΠΝΑΙ και το επικροτούν. Το μείζον είναι αυτό. Για μια τέτοια απόφαση της ΠΕΔ θα έπρεπε να πάρουν και τη συμβουλή των δημοτικών συμβούλων κάθε Δήμου και όχι να λέει ο καθένας τις προσωπικές του θέσεις. Σημειωτέον ότι δεν λάβαμε πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ, δεν κληθήκαμε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου για πρώτη φορά, αν και πάντα ήμασταν παρόντες στις συνεδριάσεις του οργάνου. Συνεργασία είναι ότι και οι δύο πλευρές δίνουν και παίρνουν. Η ΠΝΑΙ έχει υπογράψει εκατοντάδες προγραμματικές συμβάσεις για τους Δήμους, που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τις υπογράψουμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί είναι για τους πολίτες. Τα σχολεία, τα γήπεδα ανήκουν στον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα έχουμε ανακατασκευάσει. Ήταν μία συνολική στάση που με εξέπληξε αρνητικά. Θα πρέπει να κάνουμε έναν ειλικρινή διάλογο με επιχειρήματα και να μας αιτιολογήσουν τη στάση τους, ώστε από κοινού να διεκδικούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα