Γ. Κρητικός: Πολιτικές σκοπιμότητες της Πολεοδομίας πίσω από το “σαμποτάζ” στο έργο ηλεκτροφωτισμού στην Ε.Ο. Κω της Περιφέρειας (HX)

Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την καθυστέρηση της Πολεοδομίας Κω, να εκδώσει την απαραίτητη βεβαίωση οικοδομικής άδειας στο μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού που εκτελείται στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατήγγειλε μέσω του σταθμού μας, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη, ο Γιάννης Κρητικός, γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας.

της Νατάσας Παμπρή

Σημειώνεται ότι με 20.300 μέτρα νέων στηθαίων ασφαλείας εξοπλίζεται το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κω. Περιλαμβάνονται στο μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού που εκτελείται στο οδικό δίκτυο του νησιού, το οποίο θα παραδοθεί στο πρώτο τρίμηνο του ’23.

Όπως δήλωσε χθες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καυτηριάζοντας τη στάση της Πολεοδομίας Κω: «Αυτό το έργο, όπως και πολλά άλλα αυτή την περίοδο, πέρασε από την κρίση των ανατιμήσεων και της έλλειψης υλικών που παρουσιάστηκε στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Όλα αντιμετωπίστηκαν, εκτός από την Πολεοδομία της Κω, που από τον Σεπτέμβριο δεν εκδίδει την αναγκαία και τυπική, βεβαίωση εξαίρεσης υποχρέωσης έκδοσης οικοδομικής άδειας, για τους ιστούς ηλεκτροφωτισμού, για να φωτιστεί το τμήμα του οδικού δικτύου που έχει ολοκληρωθεί».

Για το θέμα ειδικότερα δήλωσε στον Real Voice 99.5 , ο κ. Γιάννης Κρητικός:

“Με την επιμονή και το πείσμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, είναι σε εξέλιξη έργα κλπ. περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ. Μιλάμε για “οργασμό” έργων.  Εμείς οι σύμβουλοι του και δεν τον προλαβαίνουμε. Με πανδημία, πόλεμο στην Ουκρανία, ανατιμήσεις στην αγορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία τυπική διαδικασία και αντί να ψάξουν τον τρόπο οι Κώοι για να διευκολύνουν οι αρμόδιοι παράγοντες την κατάσταση για αυτό το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου, αφήνουμε την κατάσταση, καθυστερώντας μία υπηρεσία τις διαδικασίες. Όταν είσαι Δήμαρχος και γίνονται τόσο μεγάλα έργα στο νησί σου, πρέπει να δίνεις εντολή εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί ο τόπος να πληρώνει τέτοιες μεθοδεύσεις”.

Τέλος, ο κ. Κρητικός άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από το θέμα υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες, υπονομεύοντας το έργο, με σαμποτάζ, λέγοντας ότι γνωρίζει την “κομματική σύνθεση” των ανθρώπων που στελεχώνουν την υπηρεσία.

Ακούστε τον εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα