Γ. Χατζημάρκος στον RV: Για το μεταναστευτικό , η στάση μου είναι η ίδια από το 2015, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Εχω πολύ συγκεκριμένες αρχές για τις οποίες είμαι διατεθειμένος να συγκρουστώ (audio)

Σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στη Ρόδο, την περασμένη Πέμπτη, όπου τέθηκε στο επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα, προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στο Πρωινό Xpress και την Ρένα Παυλάκη.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που γίνεται για ένα τόσο δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα,  τονίζοντας ότι τα νησιά της Δωδεκανήσου έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος,  δυσανάλογο απ’ ότι τους αντιστοιχεί.

” Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου, δεν έχει ούτε απλές, πολύ περισσότερο εύκολες λύσεις. Εχουμε την εμπειρία πολλών ετών στο ζήτημα αυτό και τα νησιά μας έχουν σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος. Σε όλες τις μάχες είμαστε παρόντες Αυτό που ζήσαμε το 2015 στα νησιά μας δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε Κάθε μέρα που περνάει είμαστε ακόμη ποιο ώριμοι για να το αντιμετωπίσουμε.  Θα είμαστε όπως και το προηγούμενο διάστημα, παρόντες στη διαχείριση του προβλήματος με στόχο να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες, σημείωσε και επανέλαβε ότι αυτό που κατέστη απολύτως σαφές στη σύσκεψη είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μόνιμη δομή ΚΥΤ στη Ρόδο.

Για την κριτική που κατά καιρούς έχει δεχτεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε:

“Έχω βρεθεί στο στόχαστρο πολλών κριτικών σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχω αλλάξει τη στάση μου, ασχέτως του ποιος ήταν στην κυβέρνηση. Έχω την εμπειρία και του 2015 με άλλη κυβέρνηση στη χώρα. Η στάση μου ήταν ακριβώς η ίδια. Δεν έχει αλλάξει. Άλλοι φημίζονται για την ικανότητά τους στη κυβίστηση, εγώ είχα πάντα σταθερή γραμμή, προσπαθώντας πάντοτε για το καλύτερο, έχοντας αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η πολιτική μου. Πολύ συγκεκριμένες αρχές για τις οποίες είμαι διατεθειμένος να συγκρουστώ, ακριβώς γιατί τις πιστεύω”.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Ρόδος θα πάψει να εξαιρείται από την πρόσληψη συνοριοφυλάκων. Συκεκριμένα έχει ζητηθεί η πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων για τα νησιά της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην μεταφορά στις παρυφές της πόλης της Ρόδου των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας

«Συζητήσαμε την ανάγκη μίας λύσης του κτηριακού προβλήματος της αστυνομίας σε ό,τι αφορά τη στέγασή της και με χρήματα της περιφέρειας ανακαινίζεται ο χώρος της δήλωσε ο κ.Χατζημάρκος  , αλλά οι ανάγκες αστυνόμευσης που έχει μία περιοχή, όπως η Ρόδος, απαιτούν μία αναβαθμισμένη κτηριακή υποδομή, όχι στο κέντρο αλλά έξω απ’ αυτό που θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερους χώρους εργασίας για τους αστυνομικούς

«Με τον κ. Λογοθέτη  θα έχουμε στενή συνεργασία προκειμένου να βρεθεί χώρος και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουμε όλα όσα προβλέπονται για να προχωρήσουμε στην κατασκευή μίας νέας σύγχρονης έδρας για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ρόδου, η  περιφέρεια θα είναι στο πλευρό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα στηρίξει την προσπάθεια με όλους τους τρόπους, ώστε να γίνει το έργο το συντομότερο» δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Μάλιστα τόνισε., ότι η περιφέρεια θα είναι στο πλευρό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα στηρίξει την προσπάθεια με όλους τους τρόπους, ώστε να γίνει το έργο το συντομότερο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα