Γ.Χατζημάρκος: “Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφέρεια μας, ξεκινάει από την Τήλο”

Στην Τήλο ο πρωθυπουργός Το απόγευμα στη Ρόδο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου και αναχώρησε αμέσως για το νησί της Τήλου για ολιγόωρη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά και τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Μίκα Ιατρίδη καθώς και από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο.

Στην Τήλο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με κατοίκους και θα συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν το νησί.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και το δημαρχείο του νησιού και σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας της Τήλου.

Ο περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του αναφέρει τα εξής 
Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια μας, ξεκινάει από την Τήλο.
Το νησί που έγινε πρώτη είδηση στον κόσμο για τις επιδόσεις του στην διαχείριση στερεών αποβλήτων. Το πρώτο νησί που πέτυχε τον στόχο του Zero Waste στον κόσμο

 

Στη Ρόδο το απόγευμα

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στη Ρόδο όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Ο Πρωθυπουργός το βράδυ θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των συνέδρων που θα παραθέσει στο ξενοδοχείο Rodos Park ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, στο φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis».

Το φόρουμ αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση αυτού του επιπέδου, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της HOTREC και συνδιοργανωτή την περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στη διάρκεια του θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που ανατρέπουν τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας, επηρεάζουν τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές των ταξιδιωτών, κάνουν πολύπλοκες τις αποφάσεις των επενδύσεων και δυσκολεύουν τη διαχείριση των τουριστικών προορισμών.

Κατά τις εργασίες του Φόρουμ, θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί η Κοινή Διακήρυξη της Ρόδου για την Κλιματική Αλλαγή και τον Ευρωπαϊκό τουρισμό.

Με τη Διακήρυξη, αφενός ο ιδιωτικός τομέας δεσμεύεται για τις δράσεις που θα αναλάβει ο ίδιος και αφετέρου ζητεί από τη νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαμορφώσει τις κατάλληλες πολιτικές και τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για την απάντηση στις προκλήσεις της Κλιματικής Κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα