Γ. Χατζημάρκος: Η Ρόδος ζει μια τραγωδία – Όλο το νησί βοηθάει όπου μπορεί. Μέσα στην αγωνία της διαχείρισης, έχουμε κι έναν προορισμό ζωντανό

48 ώρες μετά την έναρξη της μεγαλύτερης στην Ελλάδα επιχείρησης προληπτικής απομάκρυνσης περισσοτέρων των 25.000 ανθρώπων, είμαστε σε θέση να πούμε ότι μέχρι στιγμής έχει προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και έχουν μεταφερθεί όλοι με ασφάλεια στο βόρειο τμήμα του νησιού που μένει ανεπηρέαστο, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

“48 ώρες μετά την έναρξη της μεγαλύτερης στην Ελλάδα επιχείρησης προληπτικής απομάκρυνσης περισσοτέρων των 25.000 ανθρώπων, είμαστε σε θέση να πούμε ότι μέχρι στιγμής έχει προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και έχουν μεταφερθεί όλοι με ασφάλεια στο βόρειο τμήμα του νησιού που μένει ανεπηρέαστο”, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάκος.

Προσθέτει ότι το νησί ζει μία τραγωδία σε αυτή την πρωτοφανή τιτάνια επιχείρηση κρίσης και διαχείρισης και αναφέρει:

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα αισθήματα όλων μας, τούτες τις ώρες. Το νησί μας ζει μια τραγωδία. Οι τελευταίες ημέρες είναι από τις πιο δύσκολες για τη Ρόδο. Εν μέσω πρωτοφανών κλιματολογικών συνθηκών, έχουμε μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, ένα φαινόμενο τεράστιας διάστασης και έντασης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα αγωνίζεται στο επιχειρησιακό επίπεδο, καταγράφει διαρκώς την κατάσταση στις περιοχές, αποφασίζει για την πρόσβαση ή εκκένωση, με κριτήριο την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Διοικητικά, υποστηρίζουμε από την πλευρά μας το έργο των γενναίων πυροσβεστών με μηχανήματά έργων, με το να μην τους λείψουν καύσιμα και νερό εκεί που το χρειάζονται.

Πίσω στο επιχειρησιακό κομμάτι της εκκένωσης, έχουν ενεργοποιηθεί δημόσιοι χώροι, συνεδριακά κέντρα ξενοδοχείων, αθλητικά κέντρα, χώροι κοινής χρήσης ξενοδοχείων, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ. Εθελοντές σπεύδουν να βοηθήσουν παραβλέποντας κούραση, ζέστη, αυπνία. Κάτοικοι ανοίγουν τα σπίτια τους για να προσφέρουν φιλοξενία.

Όλο το νησί βοηθάει όπου, όπως και όσο μπορεί. Την ίδια στιγμή, μέσα στην αγωνία της διαχείρισης, έχουμε κι έναν προορισμό ζωντανό.

Όταν καταλαγιάσει η λαίλαπα της πρωτοφανούς αυτής κρίσης και της διαχείρισής της, θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Για την ώρα, μένουμε στο πεδίο με όλες μας τις δυνάμεις.

Πριν επιστρέψω στο δικό μου πόστο, θέλω να πω ακόμα το εξής: Μέσα από τη μαυρίλα της καταστροφής, υπάρχει και η ακτίδα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Που γίνεται μεγαλύτερη δύναμη και ακλόνητο πείσμα να προστατεύσουμε αυτόν τον τόπο. Πιο σίγουρος σήμερα από ποτέ ότι η Ρόδος μας θα ξαναγίνει όμορφη. Γιατί την ομορφιά την έχει στην ψυχή της και αυτή δεν μπορεί καμιά φωτιά να της την πάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα