Γ. Χατζημάρκος: Δίκαιη και η ορθή η απόφαση να μετατεθεί ο εορτασμός της 75ης επετείου της Ενσωμάτωσης για τις 12 Μαρτίου (audio)

Ο εορτασμός μετατέθηκε για τις 12 Μαρτίου μετά από κοινό αίτημα που υπέβαλαν στο ΥΠΕΣ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, λόγω του συλλογικού πένθους για την τραγωδία των Τεμπών

Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, μετατέθηκαν για την Κυριακή 12 Μαρτίου όλες οι εκδηλώσεις – Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση – στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης Επετείου της 7ης Μαρτίου, ημέρας της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τον εθνικό κορμό, μετά από κοινό αίτημα που υπέβαλαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, λόγω του συλλογικού πένθους για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας σήμερα στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, δήλωσε σχετικά:

Όλος ο κόσμος βιώνει μία πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι μία περίοδος η οποία μας έχει τραυματίσει όλους πάρα πολύ. Εμείς είχαμε χθες στα Δωδεκάνησα τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης με την Ελλάδα, μετά από 638 χρόνια σκλαβιάς και κάποιοι αγωνίστηκαν, κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Την ίδια στιγμή που οφείλουμε το μέγιστο σεβασμό σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι, νομίζω ότι οφείλουμε και το σεβασμό μας στην περίοδο που ζούμε και στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Οι επιλογές μας δεν ήταν πάρα πολλές, έπρεπε να ισορροπήσουμε το σεβασμό και στους νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι, αλλά και στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Νομίζω ότι η απόφαση, η οποία τελικά ελήφθη μετά από πρότασή μας, που έγινε δεκτή, γιατί αν δεν ήτανε ορθή, δεν θα είχε γίνει δεκτή, να γίνει μετάθεση της ημερομηνίας εορτασμού και όχι ακύρωση, όπως κάποιοι βλέπω θέλουν να το παρουσιάζουν. Δεν ακυρώσαμε απολύτως τίποτα. Μεταφέραμε την ημερομηνία ούτως ώστε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στο συλλογικό πένθος το οποίο όλοι ασπαζόμαστε, βιώνουμε και μας έχει όλους πραγματικά σοκάρει αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη και έτσι την Κυριακή 12 Μαρτίου θα τιμήσουμε και την ιστορία μας, θα τιμήσουμε και τους νεκρούς του αγώνα για την ενσωμάτωση, χωρίς εκπτώσεις ούτε ως προς το ένα γεγονός, ούτε ως προς το άλλο ιστορικό γεγονός.

Όποια απόφαση και να περνάμε ξέρετε, θα υπήρχαν πάντοτε αυτοί, γιατί δυστυχώς αυτός είναι ο δημόσιος διάλογος πια στη χώρα μας, θα υπήρχαν πάντοτε αυτοί οι οποίοι θα έβγαιναν και θα κατηγορούσαν και θα έκαναν καταγγελία. Νομίζω ότι ζουν κάποιοι για να κάνουν καταγγελίες, το απολαμβάνουν ως στόχος ζωής. Πλέον δεν μας αφορούν, θέλουμε να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας, θέλουμε να είμαστε εντάξει με την διοίκηση, να κάνουμε αυτό που λέμε χρηστή διοίκηση και να μπορούμε να επιχειρηματολογούμε με αξιοπρέπεια για όλες μας τις αποφάσεις. Ήταν μία απολύτως δίκαιη και ορθή απόφαση”.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απάντησε θετικά σε κοινό αίτημα που υπέβαλαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, για τη μετάθεση του εορτασμού της επετείου, λόγω του συλλογικού πένθους για την τραγωδία των Τεμπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα