Γ. Αρτοποιός: Οι κάτοικοι της Ρόδου να είναι σε συναγερμό όλη τη νύχτα

«Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση»

Σε επαγρύπνηση θα πρέπει να είναι οι πολίτες της Ρόδου, ούτως ώστε αν λάβουν κάποιο μήνυμα να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ι. Αρτοποιός.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη, ανάμεσα σε άλλα:

«Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση. Απευθύνουμε έκκληση προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου. Στις 22:00 απεστάλη μέσω του 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ένα μήνυμα εκκένωσης των οικισμών και Γεννάδι και Κιοτάρι προς το Πλημμύρι, δηλαδή πιο δυτικά.

(…) Φαντάζομαι ότι και στα Θέρμα αλλά και στον Απόλλωνα και στο Ασκληπιείο δημιουργούνται αυτές οι θερμές μάζες οι οποίες φεύγουν με μεγάλη ταχύτητα και δημιουργούν νέα ενεργά μέτωπα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πρώτος γνώμονας και σημαντικότερος όλων ήταν η ασφάλεια των συμπολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές.

(…) Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μεταφέρονται άνθρωποι και από θαλάσσης, όπου υπάρχουν παραπλέοντα σκάφη τα όποια έχουν κάνει μεταφορές, πάνω από 2.000 κόσμο. Υπάρχουν λεωφορεία τα οποία έχει μισθώσει η Περιφερειακή Ενότητα της Ρόδου, ο ομώνυμος Δήμος.

(…) Δύο C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας μεταφέρουν ομάδες μας, κομάντος, πεζοπόρα τμήματα, τα οποία σπεύδουν στο νησί. Επίσης οκτώ μηχανές ΔΙΑΣ είναι και αυτές μέσα σε αυτό το στάδιο σε C-130 μαζί με δύο τζιπ, με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος τα οποία θα συνδράμουν. Και αύριο ακτοπλοϊκώς θα μεταβούν δέκα πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα μαζί με ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

(…) Αύριο η Περιφερειακή Ενότητα της Ρόδου είναι σε «κόκκινο συναγερμό» με δείκτη επικινδυνότητας 5. Υψηλές θερμοκρασίες, πάρα πολύ μεγάλες ριπές ανέμων, οι οποίες θα δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

(…) Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας πρέπει οι συμπολίτες μας, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να είναι σε συναγερμό ούτως ώστε εάν λάβουν κάποιο μήνυμα να είναι έτοιμοι να πάνε σε κάποιο ασφαλές μέρος».

ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα