Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» 2023

Συναυλία λήξης
Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος – 1 Οκτωβρίου 2023

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και την «P-art of the solution» ΑΜΚΕ συνεχίζει για έβδομη χρονιά το Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ». Το Φεστιβάλ Μουσικώς δημιουργήθηκε με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, την προώθηση ενός ευρύτατου συνεργατικού σχήματος μεταξύ τοπικών αρχών, μουσικών και εκπαιδευτικών φορέων, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την επαφή με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και ένα ευρύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 10 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και εκπαιδευτικές δράσεις σε 8 νησιά.

Η συναυλία λήξης του Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η Μικρή Ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας Κωνσταντινούπολης Hasan Niyazi Tura θα ερμηνεύσει έργα των J. Rutter, G. Holst και E. Grieg. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου του ΔΟΠΑΡ Σεβαστή Χατζηστρατή θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για πιάνο του χαρισματικού συνθέτη Xρίστου Παπαγεωργίου.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π., του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ., του Δήμου Πάτμου, του Δήμου Λειψών, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ και του Δήμου Τήλου και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.

Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την πάντα άψογη συνεργασία.
Καλλιτεχνικός συντονισμός: Νίκος Χαλιάσας
Κυριακή 1/10/2023, 21.00 Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Συναυλία της Μικρής Ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Έργα των J. Rutter, Xρ. Παπαγεωργίου, G. Holst, E. Grieg
Σολίστ: Σεβαστή Χατζηστρατή, πιάνο – Μουσική διεύθυνση: Hasan Niyazi Tura

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα