Φ. Ρούσσος: Οξύτατο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία

Στο οξύτατο πρόβλημα της εξεύρεσης προσωπικού που αντιμετώπισαν φέτος οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, σε μία εξαιρετική χρονιά για τον Τουρισμό, αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Φιλήμονας Ρούσσος, γενικός δ/ντής του ξενοδοχείου Costa Lindia, σημειώνοντας ότι δεν θα είναι εύκολη η στελέχωση των χιλιάδων θέσεων εργασίας και το 2023 για την κάλυψη τους, ενώ αναφερόμενος στις κατά καιρούς καταγγελίες για εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα στα ξενοδοχεία, με ατελείωτες υπερωρίες, εργασία χωρίς ρεπό και άλλα, ο κ. Ρούσσος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “τα πράγματα δεν είναι έτσι και δεν είναι όλα τα δάκτυλα ίδια”.

της Νατάσας Παμπρή

Όπως επισήμανε ο κ. Ρούσσος:”Yπήρχε πάρα πολύς κόσμος τη φετινή τουριστική σεζόν, άλλωστε τα νούμερα έδειξαν που φτάσαμε, ξεπεράσαμε τα δυόμισι εκατομμύρια. Το θέμα είναι ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σαν τόπος- το αντιμετώπισαν κι άλλοι προορισμοί- ήταν το θέμα του προσωπικού, που ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο ζήτημα, τεράστιο. Αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας μας πήραν αρκετά πίσω τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, δεν βρίσκαμε ανθρώπους να έρθουν να δουλέψουν. Ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οι συνάδελφοι μου προφανώς θα συμφωνήσουν μαζί μου και αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν ξέρουμε του χρόνου πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μία νοοτροπία στον κόσμο, στο προσωπικό, ότι όλοι οι ξενοδόχοι είναι ίδιοι, ότι όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού “γδέρνουν” τους υπαλλήλους, τους έχουν να δουλεύουν δωδεκάωρα και 15ωρα με ελάχιστα χρήματα και τα λοιπά, δεν είναι έτσι. Όλα τα δάχτυλα στο χέρι δεν είναι τα ίδια. πρέπει να προσέξουν λίγο οι συνάδελφοι που δουλεύουν στον τουρισμό με ποιους συνεργάζονται και πως.

Οι συμφωνίες που γίνονται στην αρχή πρέπει να τηρούνται, είτε από τη μία πλευρά, είτε από την άλλη. Θεωρώ ότι πρέπει να ξαναδούμε λίγο το κομμάτι του προσωπικού πιο ζεστά στο πώς διαχειριζόμαστε τους ανθρώπους. Νομίζω ότι και του χρόνου θα δυσκολευτούμε πάλι να βρούμε προσωπικό, γιατί υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως δυσφημίζονται γενικότερα. Το θέμα είναι ότι και τα παιδιά που έρχονται να δουλέψουν έχουν παράλογες απαιτήσεις, με ελάχιστες γνώσεις, όπου κάποια στιγμή ξέρεις όταν είσαι και τόσα χρόνια στο επάγγελμα, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Υπήρχε τεράστιο πρόβλημα”.

Ερωτηθείς τέλος για το 2023 ο κ. Ρούσσος, ανέφερε ότι με τα πρακτορεία τα οποία συνεργάζεται, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά και υπάρχει ζήτηση. “Το Λονδίνο είναι ένα βαρομετρικό που μπορούμε λίγο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, περιμένοντας βέβαια και το Βερολίνο το Μάρτιο, όπου εκεί θα βγάλουμε τα πιο ασφαλή συμπεράσματα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δείχνει ότι κάτι κινείται, βέβαια θέλω πάντα να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, γιατί δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται παγκόσμια υπάρχουν διάφορα γύρω-γύρω, υπάρχουν διάφορες συγκυρίες που το προϊόν το δικό μας τουλάχιστον που είναι τόσο ευαίσθητο το επηρεάζουν συνήθως αρνητικά, οπότε πρέπει να είμαστε λίγο συγκρατημένοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα