Φ. Μάγγος στον RV για το ακτοπλοϊκό: “Όχι στη συνθηματική πολιτική. Το γενικό συμφέρον του τόπου απαιτεί σοβαρότητα” (audio)

"Kαμία υποβάθμιση της Δωδεκανήσου δεν υπήρξε πρoς όφελος των νησιών του Β. Αιγαίου, αφού μετά από δύο εβδομάδες το ΠΡΕΒΕΛΗΣ πάει στο Β. Αιγαίο και το ΔΙΑΓΟΡΑΣ έρχεται στα νησιά μας" ο δήμαρχος Λειψών.

“Πολύ κακό για το τίποτα. Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος”, δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη, αναφορικά με την “ακτοπλοϊκή κρίση” που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, προς εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, μέσω…διαδικτύου!

Ο κ. Μάγγος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “δε θα χάσουμε και τα λογικά μας από το κλίμα των ημερών” και πρόσθεσε ότι “θα ανεχθώ το πλοίο που αντικαθιστά το πλοίο που πάει για δεξαμενισμό για λίγες μέρες, για να έχω 352 ημέρες το χρόνο εκείνο που είναι δρομολογημένο στην ακτοπλοϊκή γραμμή”, αναφορικά με την έντονη αντίδραση φορέων και κατοίκων για την έκτακτη ναύλωση και δρομολόγηση του πλοίου “Πρέβελης” στα νησιά για 4 δρομολόγια, αντικαθιστώντας το Ε/Γ-Ο/Γ της Blue Star που βγήκε για δεξαμενισμό.

«Ένα βιβλίο πρέπει να διαβάζεται απ’ την αρχή έως το τέλος και όχι αποσπασματικά πριν κάνουμε την περίληψη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η δρομολόγηση του πλοίου “Πρέβελης”, στη λεγόμενη άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου και του πλοίου “Διαγόρας” στο Βόρειο Αιγαίο, είναι μία προσωρινή λύση, για 14 μόνο ημέρες, προκειμένου να καλυφθεί το διάστημα που το πλοίο Blue Star Patmos που εξυπηρετεί τα νησιά, θα πρέπει να πάει στον υποχρεωτικό ετήσιο δεξαμενισμό του, για την διενέργεια διαφόρων ελέγχων, επιθεωρήσεων, καθαρισμών υφάλων, επισκευών κλπ.

 

Ο κ. Μάγγος και με γραπτή δήλωσή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αναφέρει:

Ένα βιβλίο πρέπει να διαβάζεται απ’ την αρχή έως το τέλος και όχι αποσπασματικά πριν κάνουμε την περίληψη.
Σχετικά με την έντονη αντίδραση φορέων και κατοίκων για την έκτακτη ναύλωση και δρομολόγηση του πλοίου “Πρέβελης” στα νησιά μας σημειώνω τα εξής.
-στο πλαίσιο της σύμβασης του υπουργείου με την ακτοπλοϊκή εταιρεία επιβάλλεται η αντικατάσταση ενός πλοίου σε περίπτωση βλάβης ή της υποχρεωτικής τακτικής συντήρησής του, αρκεί να πληροί τους όρους της σύμβασης ως προς την κατηγορία στην οποία ανήκει και τα χαρακτηριστικά.
Η ATTICA GROUP κατά γενική ομολογία είναι μία εταιρεία η οποία:

-αναβάθμισε κατακόρυφα το συγκοινωνιακό έργο του νησιού μας διαθέτοντας στη γραμμή μας το νεώτερο πλοίο(11ετών) της ελληνικής ακτοπλοΐας και μάλιστα προσθέτοντας και δεύτερο εβδομαδιαίο, χωρίς επιδότηση, δρομολόγιο τα τελευταία 6 χρόνια.

-Φέτος για πρώτη φορά θα το διατηρήσει στη γραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασής της ικανοποιώντας την ανάγκη των νησιών κατά τη θερινή περίοδο, για πλοίο με πολύ μεγαλύτερο αριθμό καμπινών έναντι του Blue Star Chios που το αντικαθιστούσε τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο τα προηγούμενα χρόνια.

-η ATTICA στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και της περιβαλλοντικής της ευαισθησίας παρέχει σε εβδομαδιαία βάση δωρεάν μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγει και δεματοποιεί ο δήμος Λειψών και συγκεκριμένα, χορηγεί δωρεάν εισιτήριο σε περισσότερες από 40 νταλίκες το χρόνο προς Πειραιά, μεταφέροντας τουλάχιστον 170 τόνους συνολικό φορτίο.

-Όσες φορές απευθύνθηκε ο δήμος στην εταιρεία για δωρεάν μεταφορά από και προς το νησί μας δημοτικών οχημάτων ή φορέων που έχουν κοινωνικό σκοπό, η ανταπόκριση ήταν άμεση και θετική σε όλες τις περιπτώσεις.

-Τα πλοία ΠΡΕΒΕΛΗΣ και ΔΙΑΓΟΡΑΣ θα εξυπηρετήσουν το καθένα απο δύο εβδομάδες εναλλάξ τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου και καμία υποβάθμιση της Δωδεκανήσου δεν υπήρξε πρός όφελος των νησιών του Β. Αιγαίου, αφού μετά απο δύο εβδομάδες το ΠΡΕΒΕΛΗΣ πάει στο Β. Αιγαίο και το ΔΙΑΓΟΡΑΣ έρχεται στα νησιά μας.

Συμπέρασμα:

1) το υπουργείο και οι Βουλευτές δε φέρουν καμία ευθύνη γι αυτήν την προσωρινή αναστάτωση που δημιουργείται εφόσον δεν διαταράσσεται η συχνότητα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών αλλά και εφόσον έχει δικαίωμα η εταιρεία να πράξει όπως έπραξε.

2)Το φιλότιμο και ο αξιακός μας κώδικας επιβάλλουν προκειμένου να κοιτάζουμε στα μάτια αυτούς που έχουν συμπεριφερθεί τίμια και ευγενικά απέναντι στους ακρίτες Λειψιώτες να “ανεχθούμε” ένα χειρότερο πλοίο για 14 μέρες από σήμερα προκειμένου τις υπόλοιπες 351 να βλέπουμε στο λιμάνι του νησιού μας το νεώτερο και κατά γενική ομολογία ένα απ τα ωραιότερα που πλέουν στις θάλασσές μας όπως το Blue Star Patmos.

Εκείνο που δε θα ανεχθούμε είναι η έκπτωση στην ασφάλεια των επιβατών τις επίμαχες μέρες, καθώς και όλες τις επόμενες, και το καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους.
Αυτή τη στάση απαιτεί το γενικό συμφέρον του τόπου μας και αυτήν θα κρατήσουμε σ’ αυτό το θέμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διορατικότητα.
Με την ευκαιρία απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα πληρώματα του πλοίου τα οποία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να πραγματοποιούνται αδιάλειπτα όλες οι προσεγγίσεις.
Οι κάτοικοι νιώθουν ασφαλείς και χαρούμενοι με την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρονται και αυτό για μας είναι το σπουδαιότερο.

Ν.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα