Φ. Χατζηδιάκος στον RV: Το ΠΑΣΟΚ είναι “αυτοκτονικά” υπεύθυνο κόμμα κι έχει πληρώσει το τίμημα- Επιβάλλεται η χώρα να έχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών (audio)

Ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ αναλύοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, εξήγησε το σκεπτικό για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει “αυτοκτονικά” υπεύθυνο κόμμα κι έχει πληρώσει το τίμημα. Ο Πρόεδρος αναλαμβάνει την ευθύνη και εξηγεί υπό ποιες προϋποθέσεις μιλάει για μετεκλογικές συνεργασίες», δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φώτης Χατζηδιάκος, σχολιάζοντας στο Πρωινό Χ-press και τη Ρένα Παυλάκη την τοποθέτηση του Προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη για μετεκλογικές συνεργασίες από την πρώτη Κυριακή.

της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει στη ρητορική του για μια κυβέρνηση που δεν θα πρέπει να έχει Πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει σε ένα συνεργατικό σχήμα την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να… μπλέκει τα πράγματα και να καθιστά τις προοπτικές μετεκλογικής συνεργασίας δύσκολες, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Ο κ. Χατζηδιάκος ερμηνεύοντας τους λόγους για τους οποίους ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε τους όρους της μετεκλογικής συνεργασίας, είπε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  απλά επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του, δείχνοντας συνέπεια και προέβλεψε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος, η οποία θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, συνεπώς, εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός.  Τόνισε ότι κατά την άποψή του η χώρα επιβάλλεται να έχει  κυβέρνηση  την επομένη των πρώτων εκλογών  και ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη για 50 ημέρες, απέναντι σε μία νεοεκλεγμένη Κυβέρνηση στην Τουρκία.  Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι οι όροι που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν ως αποτέλεσμα την συσπείρωση των ψηφοφόρων γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα  υπό τον φόβο της ακυβερνησίας απάντησε ότι την απάντηση θα την δώσει ο λαός στην κάλπη και ότι το ΠΑΣΟΚ στον χρόνο που απομένει ως τις εκλογές θα πρέπει να επικεντρωθεί στην διάχυση των προγραμματικών του θέσεων, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του ότι στα Δωδεκάνησα θα είναι δεύτερη δύναμη.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Χατζηδιάκος υποστήριξε πάντως ότι στην πολιτική τα πάντα ρει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανακαλέσει τις αρχικές του θέσεις υπό το βάρος πιθανών εξελίξεων.

“Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα σοβαρό, ένα  υπεύθυνο κόμμα. Έχουμε πληρώσει το τίμημα στο παρελθόν με την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και στη συγκυβέρνηση το τίμημα πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε υπεύθυνο κόμμα και δε μπορούμε να αφήσουμε μία χώρα ακυβέρνητη. Ο Πρόεδρος αναλαμβάνει την ευθύνη και εξηγεί υπό ποιες προϋποθέσεις πρέπει να γίνει η συνεργασία”, εξήγησε.

σημειώνοντας εμφαντικά ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς Κυβέρνηση: “Θα μείνουμε ακυβέρνητοι 50 ημέρες; Θα μείνει η Ελλάδα από τις 14 Μαΐου ως τον Ιούλιο για 50 ημέρες ακυβέρνητη, απέναντι σε μία νεοεκλεγμένη Κυβέρνηση στην Τουρκία; Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, γιατί είναι υπεύθυνο κόμμα, δε θα πρέπει να μπει η χώρα σε αυτές τις διαδικασίες της ακυβερνησίας. Αυτά τα πρόσκαιρα χαϊδέματα και τις λυκοφιλίες τις έχουμε βιώσει από παλιά με την Τουρκία. Επιβάλλεται η πατρίδα μας να έχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών”.

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι “Ο λαός θα απαντήσει. Έχουμε περίπου ενάμιση με δύο μήνες, μέχρι τις εκλογές. Θα πείσουμε τον κόσμο να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ. Στα Δωδεκάνησα θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερη δύναμη και είμαι βέβαιος γι΄ αυτό”, προσθέτοντας  ότι το ΜέΡΑ25 δε θα καταφέρει να μπει στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα