Φ. Χατζηδιάκος στον RV: Δύσκολη η απόφαση να αφήσω την Αυτοδιοίκηση, για να είμαι υποψήφιος Βουλευτής (ΗΧ)

«Από οποιοδήποτε μετερίζι, πρέπει να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία» - "Με δεδομένη και την δική μου υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές, η δημοτική παράταξη θα πρέπει να επιλέξει ποιος θα ηγηθεί για τις δημοτικές εκλογές του 2023'

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την απόφασή του να μεταπηδήσει -μετά από 24 χρόνια- από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή ο τέως Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στον Real Voice 99.5 με τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη, στο Πρωινό Χpress.

της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε ότι τον περασμένο Μάρτιο δέχθηκε την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Δωδεκάνησα στις προσεχείς εθνικές εκλογές και χρειάσθηκε να περάσουν 6 μήνες για να λάβει συνειδητά την απόφαση. «Από οποιοδήποτε μετερίζι, πρέπει να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε ότι θα συγκαλέσει συνέλευση με όλους όσοι ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του στις δημοτικές εκλογές των ετών 2014 και 2019, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής που θα ηγηθεί στις εκλογές για τη διεκδίκηση του Δήμου Ρόδου μέσα στον Ιανουάριο, δεδομένου ότι την 11η Δεκεμβρίου στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθεί το 80% των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στην επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του υποψηφιότητας στα Δωδεκάνησα. “Με δεδομένη και την δική μου υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές, η δημοτική παράταξη θα πρέπει να επιλέξει ποιός θα ηγηθεί για τις δημοτικές εκλογές του 2023′.

Για τη διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής, που έχει διευρυνθεί και με την παράταξη του Στάθη Κουσουρνά από το 2010,  ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι ο ίδιος θα εγγυηθεί τη συνέχιση της παράταξης, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μέχρι τη λήξη της θητείας.

Τέλος, αναφερόμενος στην αποχώρηση της παράταξής του από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι ουδέποτε άλλοτε έχει αποχωρήσει από συνεδρίαση Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού «στην τελευταία συνεδρίαση ξεχείλισε το ποτήρι», σημειώνοντας ότι δε μπορείς να δεσμεύεις το μνημείο της Καλλιθέας για 12 χρόνια στον ιδιώτη για την ανανέωση στη χρήση του αναψυκτηρίου, χωρίς μελέτη και διαβούλευση. 

Τέλος, έκανε λόγο για έλλειμμα Δημοκρατίας στα 3,5 χρόνια θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος δημοκρατικής λειτουργίας.

Ακούστε τον εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα