Έξι μήνες μετά, η οικογένεια του άτυχου 16χρονου Λ. Αγρέλλη περιμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε το υπ. Υγείας για τα αίτια του θανάτου

«Κάποιοι έφταιξαν για την κατάληξη του παιδιού και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα για να αποδοθούν ευθύνες. Είναι λυπηρό γιατί έξι μήνες μετά υπάρχει πλήρης αδράνεια από τη διοίκηση του Νοσοκομείου», δήλωσε στον Real Voice 99.5 η δικηγόρος της οικογένειας Μαρία Κρικοπούλου

Έξι μήνες μετά το θάνατο του άτυχου 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη, δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα της ΕΔΕ, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου η δικηγόρος της οικογένειας Μαρία Κρικοπούλου.

της Νατάσας Παμπρή

«Κάποιοι έφταιξαν για την κατάληξη του παιδιού και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα για να αποδοθούν ευθύνες. Είναι λυπηρό γιατί έξι μήνες μετά υπάρχει πλήρης αδράνεια από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου», τόνισε σχετικά η κα Κρικοπούλου, η οποία επισκέφθηκε και την εισαγγελία.

Τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη από τη Ρόδο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Μαΐου 2022, στο Νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών, για τη διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας και τη διαπίστωση τυχόν παραπτωμάτων.

Η ΕΔΕ διετάχθη από το υπουργείο μετά την καταγγελία του πατέρα ότι οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρόδου δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή στο παιδί του όταν και εισήχθη με υψηλό πυρετό, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του θανάτου.

Δεν έχουμε μέχρι σήμερα κανένα νέο για την ΕΔΕ. Η αλήθεια είναι ότι προς τιμήν του αμέσως επιλήφθηκε τότε του θέματος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τη διενέργειά της. Όμως φαίνεται ότι μέχρι σήμερα υπάρχει πλήρης αδράνεια. Περιμένω να αποδοθούν οι ευθύνες”, είπε σχετικά η δικηγόρος της οικογένειας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θάνατο του άτυχου 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη, είχε εκδώσει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

“Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας.

Την 23/5/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων ΄΄Αγία Σοφία΄΄ η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου εύχονται συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη κατά παντός υπευθύνου στο Νοσοκομείο της Ρόδου για ιατρική αμέλεια και παραλείψεις η Παιδιατρική Κλινική με μία επιστολή προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφερε το χρονικό από την πρώτη εισαγωγή του παιδιού στο νοσηλευτικό ίδρυμα μέχρι και την μεταφορά του στην Αθήνα όπου και κατέληξε:

«Υπό το φώς των νέων δημοσιευμάτων για το τραγικό γεγονός του θανάτου του δεκαεξάχρονου Λευτέρη, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε για διευκρίνιση των ασαφειών που διακινούνται κυρίως από τη δικηγόρο των γονέων, τον πόνο των οποίων  συμμεριζόμαστε απόλυτα και στους οποίους θα παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία ζητηθεί.

Το παιδί προσήλθε στα ΤΕΠ στις 18/05/2022, απογευματινές ώρες, με  αναφερόμενο εμπύρετο από 36ωρου και φαρυγγοδυνία. Διενεργήθηκε Rapid testγια Cov id-19 το οποίο ήταν αρνητικό και ακτινογραφία θώρακος χωρίς παθολογικά ευρήματα. Λόγω του ιστορικού, η ειδικευόμενη ιατρός κάλεσε την εφημερεύουσα επιμελήτρια, η οποία εξέτασε ενδελεχώς το παιδί, συνεκτιμώντας το ιστορικό του. Λόγω ερυθρότητας παρισθμίων, τέθηκε η υποψία ιογενούς λοίμωξης και δόθηκαν οδηγίες για επανεκτίμηση επί επιμονής εμπύρετου πλέον των 3ων 24ωρων ή αλλαγής της κλινικής εικόνας. Αυτό αποτελεί την συνήθη ιατρική πρακτική σε παιδιά με εμπύρετο και σαφή εστία πυρετού σε όλη την Ευρώπη.

Το Σάββατο 21/05/2022, χωρίς να έχει προηγηθεί στο ενδιάμεσο ιατρική εκτίμηση ούτε από το Νοσοκομείο αλλά ούτε και από ιδιώτη ιατρό, σε αντίθεση με τις οδηγίες που είχαν δοθεί, προσήλθε εκ νέου στο ΤΕΠ με επηρεασμένη κλινική εικόνα και εμπύρετο. Διενεργήθηκε άμεσα εργαστηριακός έλεγχος όπου τέθηκε η διάγνωση της σηπτικής ενδοκαρδίτιδας και ξεκίνησε η ενδεδειγμένη θεραπεία σε συνεννόηση με την ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, με λοιμωξιολόγο και συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με ΜΕΘ Παίδων της επικράτειας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την διάγνωση, έγινε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή του παιδιού σε τριτοβάθμιο Παιδιατρικό  Νοσοκομείο, πράγμα το οποίο κατέστη δυνατό την Δευτέρα 23/05/2022 λόγω της μη σταθεροποίησης του ασθενούς πρότερα. Το παιδί δυστυχώς κατέληξε την Τετάρτη 25/05/2022 σε ΜΕΘ Παίδων λόγω σηπτικής ενδοκαρδίτιδας από σταφυλόκοκκο. Η νόσος αυτή, βιβλιογραφικά, έχει 20 με 30 % θνητότητα, ποσοστά που ανεβαίνουν αν συνδυαστούν με το ιστορικό του παιδιού.

Ζητάμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν την μνήμη του άτυχου Λευτέρη, τον πόνο των γονέων του και να μην προβαίνουν σε άστοχα και ανακριβή δημοσιεύματα από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα