Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση υγείας της «Ροδούλας», της μικρής φώκιας που εντοπίστηκε στη Ρόδο

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “MOm – Monachus monachus” ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε για την κατάσταση της μικρής φώκιας που εντοπίστηκε στη Ρόδο.

Αναλυτικά:
Και ενώ τα δυο αρσενικά φωκάκια, ο Ερμής και ο Μίνωας, είναι σχεδόν έτοιμα για την επιστροφή τους στη θάλασσα, ένας αναπάντεχος επισκέπτης έφτασε στο Κέντρο Περίθαλψης το βράδυ της Παρασκευής!
Η μικρή «Ροδούλα», πέταξε επειγόντως με τα φτερά της Aegean Airlines από τη Ρόδο όπου βρέθηκε, εμφανώς αδυνατισμένη και ταλαιπωρημένη.
Το προσωπικό του Υδροβιολογικού Σταθμού του ΕΛΚΕΘΕ του Ενυδρείου Ρόδου μετέφερε αρχικά το ζώο από την παραλία Κολυμπίων στις εγκαταστάσεις του προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η εμφανώς άσχημη κατάσταση της υγείας της έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά του ζώου στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου διαπιστώθηκε ότι παρόλο που το ζώο είναι περίπου 2 μηνών το βάρος της ήταν το μισό από το φυσιολογικό.
Η μικρή θηλυκή φώκια βρίσκεται σε καραντίνα καθώς υποβάλλεται σε όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ενώ της χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Η κατάσταση της είναι εξαιρετικά κρίσιμη αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρει και να ανταμώσει σύντομα τον Ερμή και τον Μίνωα και να επιστρέψουν όλοι μαζί στην αγαπημένη τους θάλασσα.

Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια το προσωπικό του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου (Δημήτρη Μαυρουλέα, Βίβιαν Λουιζίδου, Κωνσταντίνο Καλαεντζή, Μανώλη Αράπη και Γιώργος Χατήρη), τα μέλη του δικτύου κτηνιάτρων του ΑΡΙΩΝ κ. Μαργιέ Παναγιώτη και τη βοηθό του κ.Δήμητρα Σφακιού, αλλά και την Aegean Airlines που μετέφερε την μικρή φώκια με την βραδινή πτήση από Ρόδο προς Αθήνα αυξάνοντας εξαιρετικά τις πιθανότητες επιβίωσης του άτυχου ζώου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα