Εργατικό Κέντρο Ρόδου: «Μόνο οργή και απογοήτευση προκαλεί η ανακοίνωση του κατώτατου μισθού»

Σκληρή ανακοίνωση για το ύψος του κατώτατου μισθού εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Αναλυτικότερα αναφέρει τα εξής:

Η ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας, κ. Χατζηδάκη για τη διαμόρφωση του ελάχιστου μισθού στα 780€, μόνο οργή και απογοήτευση μας προκαλεί αφού ζούμε σε μια εποχή που ο πληθωρισμός καλπάζει, η αξία της βενζίνης συνεχώς αυξάνεται, οι τιμές στα αγαθά πρώτης ανάγκης αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι πλειστηριασμοί τρέχουν κατά χιλιάδες ακατάπαυστα.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν σεβάστηκε την επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη και πρόταση του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ και της Γ.Σ.Ε.Ε όπου κάνει λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 826€, τιμή που αποτελεί το χείλος του γκρεμού για το όριο της φτώχειας στη χώρα μας, αφού για ακόμη μια φορά δεν εφαρμόστηκε το αυτονόητο όπου η τιμή του κατώτατου μισθού διαμορφώνεται μετά από διαβουλεύσεις όλων των κοινωνικών εταίρων.

Ο κ. Χατζηδάκης για ακόμη μια φορά δεν λαμβάνει υπόψη του την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση δεν πιστεύει πως σε τουριστικές περιοχές, η ανεργία πέφτει κάτω από το ποσοστό του 10% ώστε να ξεμπλοκάρουν οι τριετίες, οι οποίες αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων μετά το βασικό τους μισθό, ειδικά τώρα που οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι ζητούν κατά χιλιάδες εργατικά χέρια και η Κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορα προγράμματα να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας και με διάφορα τερτίπια-bonus (market pass, fuel pass κτλ) να καλύψει τις χρηματικές ανάγκες των πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από τις διαβουλεύσεις των κοινωνικών εταίρων και να επιστρέψει τις τριετίες στους εργαζομένους που τους έκλεψαν οι μνημονικές πολιτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα