Επλήγησαν επιχειρήσεις, σπίτια και ξενοδοχεία στα Βληχά, στους Πεύκους και στα Λοθιάρικα από την κακοκαιρία – Ζημιές στο οδικό δίκτυο (φωτορεπορτάζ)

Άμεση ήταν η επέμβαση των συνεργείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το άνοιγμα των δρόμων από τις κατολισθήσεις και τα φερτά υλικά - Σήμερα ξεκίνησε η αυτοψία για τις ζημιές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις, όπως δήλωσε στον RV ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Λίνδου, Βαλάντης Λάμπης

«Δοκιμάστηκε» το βράδυ της Δευτέρας η Ρόδος από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε όλο το νησί – και κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Λίνδου (Βληχά, Κάλαθος, Πεύκοι, Λοθιάρικα)- εξαιτίας της οποίας σημειώθηκαν προβλήματα και ζημιές στους αγροτικούς δρόμους των χωριών, σε επιχειρήσεις και σπίτια, διακοπή νερού στη ΔΕ Λίνδου καθώς και μικρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Λίνδου, Βαλάντης Λάμπης, άμεση ήταν η επέμβαση των συνεργείων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για να ανοίξουν άμεσα οι δρόμοι, ενώ σήμερα γίνεται αυτοψία για να καταγραφούν οι πληγείσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα καταστήματα και τα σπίτια κυρίως στα Βληχά, τα Λοθιάρικα και τους Πεύκους.

Ο κ. Λάμπης τόνισε ότι ήταν πρωτόγνωρα τα καιρικά φαινόμενα με την τεράστια ποσότητα νερού που έπεσε από τη βροχή στην περιοχή, ασταμάτητα για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν από λασπόνερα σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και να χρειασθεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις.

“Ήταν πρωτόγνωρα τα φαινόμενα. Έβρεχε ασταμάτητα και είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ζημιές σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Από χθες το πρωί πρώτο μέλημά μας ήταν να ανοίξουν οι δρόμοι και να μη δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τα Βληχά ως τη Λάρδο, δύο περιοχές στις οποίες επλήγησαν και καταστήματα, σπίτια και ξενοδοχεία, από την ορμή των νερών.  Χρειάσθηκε μάλιστα η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να αντλήσει τα λασπόνερα και σήμερα θα γίνει η ακριβής αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν. Σήμερα επιχειρούμε για δεύτερη ημέρα για να αποκατασταθούν οι ζημιές από κοινού Δήμος και Περιφέρεια”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπης.

Επιπλέον στην περιοχή προκλήθηκαν και προβλήματα στην υδροδότηση, αφού προκλήθηκαν ζημιές στους αγωγούς που “ξεθάφτηκαν” από τις κατολισθήσεις και τελικά μετά τις 3 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και δόθηκε εκ νέου νερό στα σημεία.

Ειδικότερα, μετά την αποτίμηση των ζημιών από τον δήμο Ρόδου και την ΠΝΑΙ που έγινε με το πρώτο φως της ημέρας τα προβλήματα αυτά εστιάζονται:

Στους Πεύκους, την Κάλαθο, τα Βληχά και τα Λοθιάρικα στη Λάρδο όπου υπήρξαν κατολισθήσεις και μεγάλος όγκος νερού ο οποίος προξένησε πολλαπλά προβλήματα

Στην Σορωνή, όπου δημιουργήθηκε μεγάλος όγκος λάσπης από την ισχυρή βροχόπτωση που έπεφτε όλο το βράδυ.

Στην περιοχή του χωριού Δαματριά υπήρξαν πτώσεις δέντρων ενώ στην περιοχή των Πεταλούδων συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα κατολισθήσεις γεγονός το οποίο υποχρέωσε τις αρχές να κλείσει τον δρόμο για λόγους ασφαλείας.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν αργά τη νύχτα στις κοινότητες Μαλώνας, Αρχίπολης, Διμυλιάς – Ελεούσας καθώς επίσης και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Ατταβύρου.

Ν.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα