Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

99.5

LIVE

Επιτυχημένη η έναρξη του 2ου θερινού σχολείου κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος στη Νίσυρο

Με επιτυχία ξεκίνησε εχθές, 29 Μαΐου,  και θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2023, το δεύτερο θερινό σχολείο (2nd Nisyros Summer School) που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Γεωπάρκου Νισύρου.

Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΝΕΡΟ, ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ” (ΕΚΠΑ – ΔΙΠΑΕ – ΕΔΡΑ UNESCO Con-E-Ect) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με τον Δήμο Νισύρου.

Tο Nisyros aUGGp (Γεωπάρκο της Νισύρου) είναι ένα νησιωτικό γεωπάρκο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο που παρουσιάζει εκπληκτικά γεωλογικά, φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία το καθιστούν ιδανικό υποψήφιο για το δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.

Πανεπιστημιακοί και Ερευνητές από τους τομείς της Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Γεωλογίας, Δασολογίας, Οικολογίας και του Φυσικού Περιβάλλοντος συμμετέχουν με ποικιλία διαλέξεων και ασκήσεων πεδίου στο νησί της Νισύρου το οποίο θεωρείται Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (Natural Science Laboratory).

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων και εθνικοτήτων που συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο, ολοκληρώνουν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων και εργασίες υπαίθρου, όπως εργαστηριακές ασκήσεις, που αφορούν μικρο-βιοκλιματικές μετρήσεις στους οικισμούς της Νισύρου, δενδροχρονολογήσεις για ανασύσταση του κλίματος της Νισύρου τα προηγούμενα 200 χρόνια, μετρήσεις της ποιότητας του αέρα και περιβαλλοντικών μετρήσεων στο ηφαίστειο της Νισύρου και διαχρονική γεωλογική εξέλιξη του ενεργού ηφαιστείου της Νισύρου.

Η διδασκαλία πραγματοποιείται στο εμβληματικό κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στον Εμπορειό της Νισύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα