Επιστολή του Δημάρχου Σύμης στον Πρωθυπουργό για την Υγεία και τα πρόστιμα σε 20 επιχειρήσεις

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας για την υγειονομική περίθαλψη στο νησί, καθώς το Κέντρο Υγείας λειτουργεί υποστελεχωμένο με έναν αγροτικό γιατρό, εξυπηρετώντας τους 3.000 μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά, και χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε περίπου 20 επιχειρήσεις φθάνοντας τις 200.000 ευρώ για τα τραπεζοκαθίσματα στον αιγιαλό και την παραλία.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Θέματα Ιατρικής Περίθαλψης στη Σύμη
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με γνώμονα το γεγονός ότι το νησί της Σύμης αποτελείται από 3.000 μόνιμους κατοίκους εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στη δυσχερέστατη κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, όπου το Κέντρο Υγείας Σύμης εξυπηρετεί με έναν αγροτικό ιατρό, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της ακριτικής Σύμης.
Τους τελευταίους 2 μήνες επιβάλλατε πρόστιμα σε περίπου 20 επιχειρήσεις που αγγίζουν τις 200.000€, διότι θεωρήσατε το αυτονόητο, το να έχουν οι επιχειρήσεις τραπεζοκαθίσματα ως παρανομία.
Για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σύμης, χωρίς στελέχωση ιατρών παραϊατρικού προσωπικού, ποιος πρέπει να τιμωρηθεί;

 

Με ευγενικούς χαιρετισμούς,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα