Επιστολή του Δημάρχου Κάσου στον Άδ. Γεωργιάδη για το “καλάθι του νοικοκυριού”

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, με θέμα μέριμνα για την εφαρμογή του προγράμματος “καλάθι του νοικοκυριού” στις ακριτικές παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση σας για την εφαρμογή του προγράμματος “καλάθι του νοικοκυριού ” και στις μικρές ακριτικές παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές καθώς φαίνεται να μην εφαρμόζεται σε εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε αυτές .

Ήδη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών επωμίζονται ένα επιπλέον κόστος από τις αυξημένες τιμές για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Η τιμή των ειδών αυτών φαίνεται ακόμα και να διπλασιάζεται από αυτή στις αστικές περιοχές που έχουν την πολυτέλεια των super markets αυξάνοντας έτσι το κόστος διαβίωσης των ακριτών μας. Αιτία αυτού είναι μικρή κατανάλωση και η προσπάθεια των επαγγελματιών των περιοχών αυτών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, στο να εξισορροπήσουν τα έξοδα κόστους της αρχικής τιμής του προϊόντος με τον υπολογισμό και των μεταφορικών εξόδων προκαλώντας έτσι ένα ντόμινο αυξήσεων, πολλές φορές δυσβάστακτο για τους ντόπιους καταναλωτές .

Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα με κάποιο τρόπο επιδότησης προϊόντων, υπολογίζοντας το βάρος που επωμίζονται αφενός οι κάτοικοι των ακριτικών παραμεθόριων νησιωτικών και ορεινών περιοχών και αφετέρου να υποστηριχτούν και οι επαγγελματίες ώστε να κρατηθούν ανοικτές οι επιχειρήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα