Επιστολή των επαγγελματιών της Κάσου στον υφυπουργό Ναυτιλίας Γ. Παππά για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά με θέμα την μείωση των θερινών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην τοπική οικονομία, εστάλη από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κάσου.

ΘΕΜΑ:  ΜΕΙΩΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΣ Η.Ν. ΚΑΣΟ ΕΤΟΥΣ 2024 »

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

Φέτος η Η.Ν. Κάσος θα εορτάσει την Επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της ( 1824-2024) που αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας του Νησιού μας, καθώς ήταν συνέπεια της δυναμικής συμμετοχής της με τον στόλο της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 προκαλώντας πολλές ζημιές στον Τουρκικό στόλο!

Παρόλο που η φετινή χρονιά είναι επετειακή για το νησί και θα όφειλε να λάβει από το Κράτος μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση και προβολή καθώς και αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω και των επικείμενων εκδηλώσεων στο νησί , αντιθέτως διαπιστώνουμε ότι θα έχει μειωμένη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και ιδιαιτέρως μειωμένη σύνδεση με την γειτονική μας Κρήτη.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι περισσότερες προμήθειες (τρόφιμα , φάρμακα και διάφορα προιόντα) καθώς και επισκέπτες του νησιού μας έρχονται από τη γειτονική Κρήτη προσφέροντας σημαντική τόνωση στην τοπική μας Αγορά.

Με την κατάργηση του τοπικού ταχύπλοου με το δρομολόγιο ΣΗΤΕΙΑ –ΚΑΣΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟ θα υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών από Κρήτη , δεδομένου ότι το BLUE STAR CHIOS θα διέρχεται μόνο 2 φορές /εβδομάδα από Κρήτη.

Οι επιχειρηματίες του νησιού μας παρακαλούμε όπως αυξήσετε με κάθε τρόπο τη συγκοινωνία της Κάσου με την γειτονική Κρήτη προγραμματίζοντας ένα τουλάχιστον επιπλέον δρομολόγιο που να συνδέει τη Κάσο με τη Κρήτη (τύπου κοντοτάξιδο) που να δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να παραμείνει 3-4 μέρες στο νησί και να πάρει το επόμενο δρομολόγιο για Κρήτη.

Η σύνδεση της Κάσου με τα γειτονικά μας νησιά είναι υψίστης σημασίας καθώς επίσης και η σύνδεση της με τον Πειραιά με το αξιόπλοο και ταχύτατο BLUE STAR CHIOS το οποίο επιτέλους επιτεύχθη μετά από πολλούς αγώνες.

Επιπλέον σας παρακαλούμε πολύ όπως φροντίσετε να αναρτώνται τα πλάνα των θερινών δρομολογίων εγκαίρως από το Δεκέμβριο αν είναι δυνατό ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους οι ξένοι τουρίστες . Με την καθυστερημένη ανάρτηση των δρομολογίων της επόμενης θερινής σεζόν, ουσιαστικά η Κάσος αποκλείεται από οποιαδήποτε ισότιμη τουριστική ανάπτυξη στις ξένες τουριστικές Αγορές που ψάχνουν για εναλλακτικούς προορισμούς !
Πιστεύουμε στην υποστήριξη σας επί των ανωτέρω προτάσεων μας και αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας .

Με εκτίμηση

Μαρία Τσακίρη
Χημικός Μηχανικός- Ξενοδόχος
Πρόεδρος Συλλόγου Επιχειρηματίων Η.Ν. Κάσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα