Επιστολή του Αντώνη Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκο Κασάπη για τον Βάιο Καλοπήτα

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη:

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, την Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024, δημοσιεύθηκε η με αριθμό Α147/2024 απόφαση του 2ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτο το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Β.Τ. Καλοπήτας, καθώς έγινε δεκτή σχετική Ένσταση και διαπιστώθηκε η ύπαρξη κωλύματος εκλογιμότητας στο πρόσωπό του.

Συνεπώς, ο κύριος Καλοπήτας, από την Παρασκευή, 19-04-2024, έπαψε και τυπικά να φέρει την ιδιότητα του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, η ίδια ως άνω απόφαση, ανακηρύσσει ως τακτική δημοτική σύμβουλο, την πρώτη επιλαχούσα του ιδίου συνδυασμού (η οποία θα πρέπει άμεσα να κληθεί από το Δήμο, για να δώσει τον προβλεπόμενο όρκο και να αναλάβει καθήκοντα).

Παρά ταύτα, με έκπληξη διαπιστώσαμε, στη σημερινή Πρόσκληση για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με ημερομηνία έκδοσης 22-04-2024), να καλείται και ο κ. Β.Τ. Καλοπήτας για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «Οι οριστικές αποφάσεις, με τις οποίες γίνεται ολικώς ή μερικώς δεκτή η ένσταση, ισχύουν έναντι όλων» (βλ. άρθρο 81, παρ. 06, του Ν.4804/21, και επίσης ακόμα και «Όταν ασκείται αίτηση αναίρεσης δεν χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της αναιρεσιβαλλόμενης απόφασης» (άρθρο 82, παρ. 02, του ιδίου νόμου).

Συνεπώς, προκειμένου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διεξαχθεί νόμιμα και να μην πάσχουν ακυρότητας, οι αποφάσεις που θα λάβει το Σώμα, λόγω κακής σύνθεσης, σας καλώ όπως ενεργήσετε άμεσα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η οικεία νομοθεσία και διατάσσει η σχετική δικαστική απόφαση.

Με Τιμή,

Αντώνης Β. Καμπουράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα