Επίσημη παρουσίαση στην Αθήνα του Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, “The Rhodes Co – Lab” – ΔΕΙΤΕ ολόκληρη την παρουσίαση (video + photo)

Αύξηση 10% για Ελλάδα προβλέπει φέτος ο CEO της TUI - Οπως ανέφερε η φετινή χρονιά κινείται με θετικό πρόσημο όσον αφορά τις κρατήσεις και τις αφίξεις στην Ελλάδα και ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2024 σημειώνει αύξηση 30%

Στην Αθήνα σήμερα, πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος “The Rhodes Co-LabSustainable Destination”, όπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Sebastian Ebel, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Group, αλλά και με υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, έκαναν την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του πρωτοποριακού πρότζεκτ, το οποίο έχει τύχει θερμής υποδοχής και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του τουρισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνιστά σε αυτήν την περίοδο, την πιο οργανωμένη ολιστική προσέγγιση στα θέματα αειφορίας παγκοσμίως.

Το Πρόγραμμα “The Rhodes Co – Lab” που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώνει όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις στον αγώνα για σχεδιασμό και ενσωμάτωση των καλύτερων πρακτικών αειφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του κ. Χατζημάρκου, τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και στο ΔΣ του ΣΕΤΕ, παρέδωσε το τελικό σχέδιο του συνόλου των αξόνων παρέμβασης, έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών του “The Rhodes Co – Lab”.

Αύξηση 10% στην Ελλάδα φέτος προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Sebastian Ebel, εκτιμώντας επιπλέον ότι ο ελληνικός τουρισμός πηγαίνει όλο και καλύτερα. Οπως ανέφερε η φετινή χρονιά κινείται με θετικό πρόσημο όσον αφορά τις κρατήσεις και τις αφίξεις στην Ελλάδα και ήδη το πρώτο τρίμηνο (σ.σ. της πολύ χαμηλής περιόδου) για τη χώρα σημειώνει αύξηση 30% το 2024, με βάση τα δεδομένα του γνωστού ταξιδιωτικού οργανισμού. «Τα πράγματα έχουν αλλάξει με την Ελλάδα να τα έχει πάει πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας και να πηγαίνει όλο και καλύτερα», ανέφερε ο CEO της ΤUI, ο οποίος δήλωσε ότι και ο ίδιος έχει κάνει διακοπές στη Ρόδο.

«Ο τουρισμός είναι πηγή ανάπτυξης και πλούτου, φέρνει τους ανθρώπους κοντά και χωρίς αυτόν θα ήταν αλλιώς. Από την άλλη ό,τι γίνεται στον τουρισμό θα πρέπει να είναι αποδεκτό από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι σημαντικό το πώς εισπράττουν τελικά οι τοπικές κοινωνίες αυτά που φέρνει ο τουρισμός γιατί αυτή την στιγμή υπάρχουν προορισμοί που βιώνουν τις επιπτώσεις του υπερ-τουρισμού. Αυτή τη συνθήκη θα πρέπει ακριβώς να αναγνωρίσουμε και να κληθούμε να βρούμε τις σωστές απαντήσεις μέσα από ολιστικές πρακτικές και μια ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών».

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί και το πρόγραμμα “The Rhodes Co – Lab”, με τη συμμετοχή και της TUI, ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να ενώσει όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της Ρόδου προς την κατεύθυνση για σχεδιασμό και ενσωμάτωση των καλύτερων πρακτικών αειφορίας. Στους βασικούς στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται η σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, με δράσεις προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και ενεργειακή μετάβαση για την ανάπτυξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030, η συνεχής μείωση του πλαστικού αποτυπώματος για επίτευξη στόχου μηδενικών πλαστικών σε βάθος τριετίας, έως το 2027, η μείωση μη αναλογιζόμενου νερού στο 20% έως το 2025, η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων έως το 2030.

Στο πλαίσιο της προώθησης της κοινωνικής ανάπτυξης και πολιτιστικής κληρονομιάς το πρόγραμμα εστιάζει στο να μετεξελιχθεί η Ρόδος στο πρώτο πλήρως προσβάσιμο νησί έως το 2025, στο να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του τουρισμού σε τουλάχιστον ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης έως το 2027, όπως και να διασφαλίζονται καλές συνθήκες εργασίας στον κλάδο έως το 2025 κ.ο.κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα