EOT | Δράσεις προβολής Ρόδου, Κω και Πάτμου σε Γαλλία και Ρουμανία

Στη Ρόδο και την Κω βρέθηκαν από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου τρεις δημοσιογράφοι από μέσα της δυτικής Γαλλίας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας με τη συνεργασία της Transavia, τον σημαντικότερο γαλλικό αερομεταφορέα για τη χώρα μας, και την πολύτιμη συμβολή των Δήμων των δύο νησιών.

Στο ταξίδι συμμετείχαν οι Anne-Flore Hervé από την εφημερίδα «Ouest-France», που είναι η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα του περιφερειακού Τύπου και η πέμπτη σε πανεθνικό επίπεδο, Antoine Declety από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Βρετάνης «Le Télégramme» και Fabienne Ullmann, ταξιδιωτική συντάκτρια του «Elle Nantes», ένθετο στο κορυφαίο γυναικείο περιοδικό «Elle». Τη δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Transavia, Matthieu Degrave, και η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας, Catherine Renaud.

Κατά την παραμονή τους στα δύο νησιά, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις αντιπροσωπευτικότερες περιοχές και αξιοθέατά τους, γνώρισαν τις πολυποίκιλες εμπειρίες που αυτά προσφέρουν στους επισκέπτες και δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και κρασιά. Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν η συγκέντρωση στοιχείων για τη σύνταξη ταξιδιωτικών ρεπορτάζ, στα οποία η Ρόδος και η Κως θα παρουσιαστούν ως ιδανικοί προορισμοί για διακοπές κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ιδίως για δυνητικούς επισκέπτες από τη Ναντ και ευρύτερα τη δυτική Γαλλία.

Σημειώνεται πως, για την τουριστική περίοδο του 2024, η Transavia έχει εντάξει στο πρόγραμμα δρομολογίων της απευθείας πτήση από τη Ναντ προς την Κω.

Σε Κω και Πάτμο η κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας

Την Κω και την Πάτμο επισκέφθηκε, επίσης, δημοσιογραφική ομάδα από την εκπομπή «Cap Compas» του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ρουμανίας TVR2.

Το ταξίδι υλοποίησε στο διάστημα 21-24 Μαΐου η Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρουμανίας, με την υποστήριξη των αντίστοιχων Δήμων και τη συνεργασία τοπικών φορέων.

Μεταξύ άλλων, οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Ιερό Σπήλαιο και τα σπουδαία μοναστήρια της Πάτμου, προκειμένου να καταγράψουν μοναδικές εικόνες για τους τηλεθεατές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους 1,4 εκατ. Ρουμάνους τουρίστες, που ταξίδεψαν πέρσι στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της, ενώ ο προσκυνηματικός τουρισμός από την Ρουμανία εμφανίζει σταθερή παρουσία στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, η ρουμανική αποστολή ταξίδεψε στο νησί της Κω, όπου ακολούθησε πρόγραμμα ξενάγησης από εκπροσώπους του Δήμου.

«Λέσβος: Η ελληνική πρωτεύουσα του ζεν»

Την ίδια στιγμή, ως την «ελληνική πρωτεύουσα του ζεν» παρουσίασε το νησί της Λέσβου η ενημερωτική εκπομπή υψηλής τηλεθέασης «Observator» του ρουμανικού τηλεοπτικού δικτύου Antena 1, δίνοντας έμφαση στο αίσθημα γαλήνης και πληρότητας που αισθάνεται ο επισκέπτης στο νησί του Βόρειου Αιγαίου.

Το συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε στην Λέσβο για το ρεπορτάζ από τις 25 έως τις 28 Μαΐου, με αφορμή την έναρξη πτήσεων charter από το Βουκουρέστι προς την Μυτιλήνη κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Το ταξίδι διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τοπικούς επαγγελματικούς φορείς.

Ο Antena 1 είναι ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας, κατέχοντας τη δεύτερη θέση στην γενική τηλεθέαση, ενώ η εκπομπή «Observator» προβάλλεται στην prime time ζώνη και θεωρείται ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα δημοσιογραφικά προγράμματα της ρουμανικής τηλεόρασης.

tornosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα