Εντοπισμός μεταναστών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο

Τις βραδινές ώρες της 12/11/2023, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, από στρατιωτικό παρατηρητήριο, για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου ανατολικά της Ρόδου.

Αμέσως για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,το οποίο εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του εν λόγω ταχύπλοου.

Οι δύο μετανάστες ηλικίας 19 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο ταχύπλοο, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13/11/2023, στην περιοχή “Κιοτάρι” της Ρόδου εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί (δύο άντρες και ένας ανήλικος), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Οι αλλοδαποί αυτοί αναγνώρισαν τον 19χρονο και τον 21χρονο ως τους διακινητές του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα