Ενισχύει τις πολεμικές ιαχές ο τουρκικός Τύπος: «Τουρκικά drone “θα ακούν” το Αιγαίο» – «Τίνος είναι τα νησιά»

Ενισχύουν τις πολεμικές ιαχές της Άγκυρας τα τουρκικά ΜΜΕ, με προκλητικά και αιχμηρά δημοσιεύματα επιχειρώντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet, τουρκικά drone «θα ακούν» το Αιγαίο και υποβρύχια μικρόφωνα «θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Θα τοποθετούν ειδικές συσκευές σόναρ, κάτι που μέχρι σήμερα έκαναν τα περιπολικά αεροσκάφη».

Εν τω μεταξύ, οι «πολεμικές» ιαχές του Χουλουσί Ακάρ για την έξοδο της Ελλάδας από τις συνθήκες άνοιξαν την όρεξη των Τούρκων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τράβηξε κι άλλο το σκοινί λέγοντας:

«Εϊ Ελλάδα, εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες! Μην παραπλανηθείς. Αυτά τα όπλα δεν σου χρησιμεύουν. Ό,τι και να κάνεις αυτά τα όπλα είναι πολλά για την άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εντολοδόχο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία το 1919-1920-1921 και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε ‘μην ξεχάσετε το κολύμπι… Nα ξέρετε να κολυμπάτε!’».

Οι παραπάνω δηλώσεις άνοιξαν στο CNN Turk συζήτηση ότι «τα νησιά είναι της Τουρκίας. Τώρα συζητάμε σε ποιον ανήκουν τα νησιά αυτά».

«Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μάς είπε πως αυτά τα νησιά δεν μπορείτε να στρατιωτικοποιείτε. Σε περίπτωση που συνεχίσετε, τότε θεωρείται πως έχετε βγει από τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων» σχολίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Aksam, Μελίκ Γιγιτέλ.

«Tότε ξεκινάμε τη συζήτηση για το καθεστώς των νησιών» είπε ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου.

«Nαι, δηλαδή πλέον αυτά τα νησιά δεν είναι δικά σας, ας κάνουμε νέα συμφωνία» συνέχισε ο Γιγιτέλ.

«Μήπως η έξοδος απο τη Λωζάνη σημαίνει πως αυτά τα νησιά είναι δικά μας;» ρώτησε ο Τζεβίζογλου.

«Nαι, εδώ μιλάμε για μια νέα συνθήκη. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, όπως ένα συμβόλαιο ενοικίασης. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι, τότε μπορεί να καταργηθεί! Έτσι και η Συνθήκη! Ο Χουλουσί  Ακάρ το λέει ξεκάθαρα, αυτά τα νησιά στο παρελθόν και στο μέλλον όπως και τώρα μπορούν να είναι μόνο αποστρατιωτικοποιημένα» απάντησε ο Γιγιτέλ.

Πηγή: Newpost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα