Εκπρόσωπος Αμπράμοβιτς: Επιβεβαιώνουμε ότι δηλητηριάστηκε!

Ο Αμπράμοβιτς, λόγω των συμπτωμάτων δηλητηρίασης, βίωσε έντονο πόνο στα μάτια, έχασε για λίγη ώρα την όρασή του, ξεφλούδιζε το δέρμα του – Η ουκρανική πλευρά απέδωσε τη δηλητηρίαση στους σκληροπυρηνικούς της Μόσχας, για να σαμποτάρουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου

Μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που μετέδωσε την είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης, προβλήματα στο δέρμα του προσώπου και των χεριών όπως και προσωρινή απώλεια όρασης, πόνο κι ερυθρότητα στα μάτια, εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Ωστόσο το πρόσωπο που μίλησε εκ μέρους του Αμπράμοβιτς, τόνισε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος στοχοποίησε τον δισεκατομμυριούχο και άλλους δύο επιχειρηματίες που επίσης έπεσαν θύαματα δηλητηρίασης και που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του ενώ το περιστατικό της δηλητηρίασης σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Επισημαίνεται, από καλά πληροφορημένες πηγές, ότι ο Αμπράμοβιτς θα συνεχίσει τις συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου.

Συνεργάτες του επιχειρηματία τονίζουν ότι ο Αμπράμοβιτες έχει συμμετάσχει σε σειρά συναντήσεων για να δώσει τη βοήθειά του όσον αφορά στο θέμα της κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Δύσης, που εξέτασαν το περιστατικό, είναι ακόμη δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα δηλητηρίασης προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης προερχόμενης από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις άνθρωποι που παρευρέθηκαν στη συνάντηση αξιωματούχων στο Κίεβο, στις 3 και τις 4 Μαρτίου, ένιωσαν συμπτώματα δηλητηρίασης από χημικά.

Στο θρίλερ με την δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς αναφέρεται και ο Guardian. Σύμφωνα με τον Shaun Walker, ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, πηγή με απ’ ευθείας γνώση δήλωση ότι «ο Ρόμαν (σσ αναφέρεται στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς) έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες» και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία ».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Αμπράμοβιτς -ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων τόπων διαπραγμάτευσης- καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων  κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπα και τα χέρια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι ίδιοι φέρεται να κατηγόρησαν τη Μόσχα, η οποία -όπως είπαν- ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδα προανήγγειλε λίγο νωρίτερα ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο,  Max Colchester,  ο οποίος έκανε το παρακάτω tweet:

Πού αποδίδουν τη δηλητηρίαση οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ουκρανική πλευρά απέδωσε την δηλητηρίαση στους σκληροπυρηνικούς της Μόσχας, για να σαμποτάρουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Πρόσωπο κοντά στον Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Ο Αμπράμοβιτς και οι ουκρανοί διαπραγματευτές, στους οποίους περιλαμβάνεται ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση πλέον και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε. Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι είπε ότι δεν είχε πληροφορίες για ύποπτη δηλητηρίαση. Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο Αμπράμοβιτς και άλλοι Ρώσοι επιχειρηματίες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Ουκρανία, αποκάλυψε ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι διάφοροι Ρώσοι επιχειρηματίες πρότειναν να δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, ιδίως για να στηρίξουν τον στρατό της.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μέσω τηλεδιάσκεψης με ΜΜΕ, ο Ζελένσκι δήλωσε πως έχει δεχθεί «μηνύματα» από Ρώσους επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών ο δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς, ένας στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στο στόχαστρο κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

«Είχαμε μηνύματα από εκείνον και από άλλους επιχειρηματίες, με τα οποία προτείνουν “μπορούμε να βοηθήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μπορούμε να κάνουμε κάτι”», περιέγραψε.

«Ορισμένοι είπαν ότι ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο. “Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας στην Ουκρανία, ζούμε στην Αγγλία ή κάπου στην Ελβετία, το θέλουμε. Όμως, πώς μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να περιλαμβανόμαστε στον κατάλογο των κυρώσεων;”», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα