Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Στις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, από την ιστορική και την κοσμοπολίτικη Ρόδο, το νοτιότερο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε με θέμα ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024: «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» – Μια ισχυρή Ένωση που προστατεύει και συμβάλει στην παγκόσμια Ειρήνη και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Με βαθιά πίστη στην ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία, σε μια Ενωμένη Ευρώπη, στην Ευρώπη των Πολιτών, με μοναδικό και αδιάψευστο «πλοηγό» την τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση, θα επιχειρήσουμε μαζί, να καταγράψουμε, αλλά και να ανιχνεύσουμε με νέα στοιχεία αναφοράς  το μέλλον της ΕΕ.

Καίρια ζητήματα όπως: Το θεσμικό πλαίσιο και το αίτημα αλλαγής των Συνθηκών, την εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, την πολιτική της διεύρυνσης σε συνάρτηση και με τα Δημοσιονομικά, την πολιτική συνοχής, το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, τη Βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη ατζέντα, καθώς και τις προκλήσεις της  τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακή σύγκλισης.

Ομιλητές: 

Δάφνη Γώγου, Στέλεχος της ΕΕ ειδικευμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, Πρόεδρος της ΕΕνΟΕ, μέλος του ΕΚΤ γραφείου UEF-WFM

Γιάννης Μαστρογεωργίου Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης

Γιώργος Κρεμλής, Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρέσβυς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στη Βουλγαρία

Δημήτρης Τριανταφύλλου, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στριμπής Ιωάννης, επικ. Καθηγητής Διεθνών Θεσμών  του  Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μάρα Αντωνιάδου,  Πρόεδρος της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉΣ Α.Ε, Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΝΑι, Δικηγόρος

Ελευθερία Φτακλάκη, Διεθνολόγος/Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών σπουδών & Διεθνούς πολιτικής – Post DocResearcher, Συντονίστρια παραρτήματος Ρόδου της  ΕΕνΟΕ

Χώρος Διεξαγωγής: Μεσαιωνικό κτίριο της Οπλοθήκης de Milly, στην πλατεία Σύμης, στην είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, και ώρα 18.30- 21.00.

Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – Παράρτημα  Ρόδου, σε συνεργασία με το «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ» και το «EURODIRECT ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Με εκτίμηση,

Δρ Ελευθερία Φτακλάκη

Συντονίστρια UEF/παράρτημα Ρόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα