Εκδήλωση από το Τμήμα AHEPA Ρόδου: «Διαστημικές Τεχνολογίες & Drones: εφαρμογές στην καθημερινότητα & στην ασφάλεια»

Το Τμήμα AHEPA HJ-33 Ρόδου διοργανώνει ανοικτή για το κοινό ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαστημικές Τεχνολογίες & Drones: εφαρμογές στην καθημερινότητα & στην ασφάλεια», το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα έναρξης 19:00, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου στην οδό Ι. & Π. Νεστορίδη (τμήμα οδού Κω) στην Ρόδο, με ελεύθερη είσοδο.

Ομιλητής της εσπερίδας θα είναι ο Καθηγητής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Δρ. Βάιος Λάππας.

Το πρόγραμμα της εσπερίδας είναι το ακόλουθο:

18:45 – 19:00 Προσέλευση

19:00 – 19:15 Έναρξη, χαιρετισμοί

19:15 – 20:00 «1η Ενότητα – Το Διάστημα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας».

Το Διάστημα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Τηλεπικοινωνίες, διαδίκτυο, τηλεπαρατήρηση, μετεωρολογία και ασφάλεια, αποτελούν κρίσιμες εφαρμογές που στηρίζονται στους δορυφόρους και στις διαστημικές τεχνολογίες και θα παρουσιαστούν παραδείγματα.

20:00 – 20:45 «2η Ενότητα – Το Διάστημα/Drones ως μοχλός Έρευνας και Ανάπτυξης».

Το Διάστημα όπως και τα Drones (Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα), αποτελούν σημαντικούς τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία σε ετήσια βάση με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Ευρώπης και της οικονομίας. Η Ευρώπη/Ελλάδα επενδύουν στο Διάστημα και θα παρουσιαστούν εφαρμογές και ερευνητικά προγράμματα Drones και μικροδορυφόρων με την συμμετοχή Ελληνικών φορέων/πανεπιστημίων.

20:45 – 21:00 Ερωτήσεις – ανοικτή συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα