Εισαγγελική παρέμβαση για την παράνομη εκμετάλλευση κτημάτων στη Νίσυρο – Τι δήλωσε στον RV ο Δήμαρχος Χ. Κορωναίος

Ενημερώθηκαν ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - Ιδιοποιήθηκαν ακόμη και εκτάσεις του Μοναστηριού της Ιεράς Μονής Παναγίας Κυράς, καθώς και ένα τμήμα από το νεκροταφείο των Νικειών

Σκάνδαλο με ιδιοποίηση και εκμετάλλευση χιλιάδων στρεμμάτων σε κτήματα της Νισύρου, ακόμη και εκτάσεις του Μοναστηριού της Ιεράς Μονής Παναγίας Κυράς από άτομα που δεν κατάγονται από το νησί, αλλά από την Κρήτη, έχοντας αποσπάσει χιλιάδες ευρώ, από επιδοτήσεις ανύπαρκτων καλλιεργειών ή άλλων δραστηριοτήτων, καταγγέλθηκε χθες από τον πρώην Δήμαρχο Νισύρου Νίκο Παπάτσο, μέσα από τα social media και επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο του νησιού Χριστοφή Κορωναίο.

Για το θέμα της παράνομης εκμετάλλευσης των Νισύρικων περιουσιών -όπως καταγγέλλεται κατά τα λεγόμενά τους- από άτομα που καμία σχέση με την ιδιοκτησία τους δεν έχουν, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος ο οποίος τόνισε ότι έχει κινηθεί πλέον εισαγγελική παρέμβαση, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε με σχετικά έγγραφα τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με κοινοποίηση και στον ίδιο τον υπουργό κ. Γεωργαντά, ενώ ο κ. Κορωναίος δήλωσε πεπεισμένος ότι υπάρχει και συνδετικός κρίκος…από το νησί που έδινε πληροφόρηση προς τους Κρητικούς…”επενδυτές”!

Ο κ. Κορωναίος δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα”:

Εγώ ενημερώθηκα για το θέμα αυτό προχθές το βράδυ και χθες επικοινώνησα με τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ στο νησί και με ενημέρωσαν τι γίνεται.

Υπάρχει μία εισαγγελική παραγγελία και κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι Νισύριοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει αυτές τις εκτάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι από ότι αντιλαμβάνομαι, γνώριζαν ότι αυτές οι εκτάσεις δεν είναι δηλωμένες σε μία υπηρεσία που λέγεται ΟΣΔΕΝ, δήλωσαν ότι τις ενοικιάζουν και έπαιρναν επιδοτήσεις. Και μιλάμε για μεγάλες επιδοτήσεις που φθάνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!! Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το νησί, από ότι έμαθα είναι από την Κρήτη, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για να έρθουν εδώ, δεν ήρθαν από μόνοι τους. Κάποιο “κονέ” υπάρχει εδώ χωρίς αμφιβολία. Εγώ έστειλα μία επιστολή στη γραμματεία του ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Γεωργαντά και περιμένω απάντηση. Τους ζητάω να μας ενημερώσουν πώς θα ξεκινήσουν διαδικασίες για να ακυρωθούν όλα αυτά γιατί αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν οι περιουσίες των Νισυρίων. Αυτά τα πράγματα δεν συνέβαιναν ούτε επί Ιταλοκρατίας. Είναι πρωτοφανή πράγματα. Από ότι έχω μάθει έχουν δηλώσει ακόμη και ένα κομμάτι από το νεκροταφείο των Νικειών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα