Την κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών έφεραν οι τραγικές εικόνες με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που εντοπίστηκαν στον Παγασητικό κόλπο με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου να διατάζει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.
Η έρευνα ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με στόχο να διερευνηθούν η ποιότητα του θαλασσινού νερού, οι μετρήσεις σε διαπιστευμένα εργαστήρια, το μικροβιακό φορτίο στις εκβολές της λίμνης Κάρλας, ενώ θα διερευνηθεί αν υφίσταται ρύπανση καθώς και η αιτία θανάτου των ψαριών και αν οφείλεται σε δηλητηριώδη ουσία.
Το Λιμεναρχείο, όπως σημειώνει το magnesianews, θα συλλέξει στοιχεία από την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου για τις κοντινές παραλίες Αναύρου, Αλυκών και Ν. Αγχιάλου, καθώς και αν υπάρχει συσχετισμός του φαινομένου με την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου.
Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου προκειμένου να αποφασισθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Όπως μεταδίδει το gegonota.news αποφασίστηκε να τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα στην εκβολή της σήραγγας της Κάρλας προς τον Ξηρά, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κατάληψη των ψαριών στον Παγασητικό.
Επίσης επτά μεγάλα αλιευτικά καΐκια θα ξεκινήσουν την περισυλλογή των νεκρών ψαριών από τη θαλάσσια περιοχή, ενώ αυτά που έχει ξεβράσει η θάλασσα στις ακτές θα απομακρυνθούν σε συνεργασία του ΟΛΒ και του Δήμου Βόλου. Ο ΟΛΒ θα αναλάβει την περισυλλογή των νεκρών ψαριών και από τις όχθες του Ξηριά.