Ειδικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων για τα μικρά νησιά παρουσιάζει το φθινόπωρο το Υπ Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου

Εγκρίθηκαν τιμολογιακή πολιτική και τεχνικό πρόγραμμα για το 2023 στη Γενική Τακτική Συνέλευση του Φορέα

Τακτική Γενική Συνέλευση του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Ν. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με απαρτία των μετόχων για τη λήψη αποφάσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και απολογισμός και καθορίστηκαν βασικά ζητήματα του Φορέα για το οικονομικό έτος 2023.

Ο Προέδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος εμφανίστηκε ακόμα μια φορά αποφασισμένος να ανατρέψει την τωρινή ντροπιαστική εικόνα που επικρατεί στα νησιά όσον αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν με αφορά το προσωπικό και πολιτικό κόστος. Με αφορά μόνο η αποστολή που ανέλαβα, την οποία θα φτάσω στο τέλος». Σημειώνεται ότι δύο μόλις χρόνια μετά τη θέσπιση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Φορέας ισχυροποιείται με την παραγωγή έργου και τη δρομολόγηση λύσεων σε κάθε ένα από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για τις οποίες έχει λάβει τα εύσημα από τον καθ΄ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μ. Γραφάκο, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα: «Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα στη διαχείριση των αποβλήτων. Εκείνο όμως το οποίο μας έχει εντυπωσιάσει είναι η ταχύτητα με την οποία το Νότιο Αιγαίο , η  – αντικειμενικά – δυσκολότερη Περιφέρεια, μας έχει εκπλήξει θετικά. Η δουλειά που έχει γίνει στη διαχείριση των αποβλήτων στο Νότιο Αιγαίο τα τελευταία δύο χρόνια, δεν παρατηρείται σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας. Πόσο πίσω ήμασταν και πόσο μπροστά έχουμε φτάσει!».

Τα παραπάνω επανέλαβε και στην τελευταία τακτική Γενική Συνέλευση, όπου παρενέβη διαδικτυακά για να εξαγγείλει ότι εκπονείται και θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο Ειδικό Σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων ξεχωριστά για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους του Νοτίου Αιγαίου στη βάση της νησιωτικότητας.

 

O Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ακόμα ότι, μετά και την πρόσφατη έγκριση του προγράμματος Περιβάλλοντος για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινάει ένας νέος κύκλος δημοπρατήσεων έργων διαχείρισης αποβλήτων για τη χώρα, με πρώτο έργο πανελλαδικά αυτό της Τήνου για την μονάδα κομποστοποίησης και χώρο υγειονομικής ταφής.

Κατά την γενική συνέλευση, όπου συμμετείχε το 87,17% του μετοχικού κεφαλαίου του Φορέα, αποφασίστηκαν σημαντικά ζητήματα για την πολιτική του το έτος 2023, όπως η έγκριση του τεχνικού προγράμματος, η έγκριση του κόστους διαχείρισης, της τιμολογιακής πολιτικής και εισφορών και η έγκριση του προϋπολογισμού, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση των μετόχων και έγκριση απολογισμού τιμολογιακής πολιτικής και εισφορών του οικονομικού έτους 2021 καθώς και έγκριση επικαιροποίησης-τροποποίησης τιμολογιακής πολιτικής του οικονομικού έτους 2022.

 

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα