Ευθύμιος Λέκκας στον RV: Αν η σύγκρουση γινόταν στη σήραγγα, η τραγωδία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη (audio)

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Καθηγητής Γεωλογίας τόνισε πως απετράπη μία μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς θα υπήρχε ολοκληρωτική καταστροφή με τους 350 επιβαίνοντες στο επιβατικό τρένο, καθώς δε θα υπήρχε δυνατότητα διαφυγής των επιβατών προς τον ελεύθερο χώρο

Την εκτίμηση πως για κλάσματα δευτερολέπτων απετράπη μία μεγαλύτερη τραγωδία, εξέφρασε μιλώντας στον Real Voice 99.5 ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, για το πολύνεκρο δυστύχημα των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, αναφέροντας πως «εάν οι συρμοί συγκρούονταν στις παρακείμενες σήραγγες, η κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο τραγική».

«Εάν η σύγκρουση των τρένων γινόταν μέσα στο τούνελ, πολύ φοβάμαι ότι θα θρηνούσαμε πολύ περισσότερα θύματα γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν θα υπήρχε διαφυγή για τους επιβάτες», δήλωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη και στην εκπομπή Πρωινό Χ-press, για την ασύλληπτη εθνική τραγωδία από το πολύνεκρο δυστύχημα, με τη σύγκρουση των σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών που σκόρπισαν το θάνατο.

Ο κ. Λέκκας, είπε πως απετράπη μία μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς θα υπήρχε ολοκληρωτική καταστροφή με τους 350 επιβαίνοντες στο επιβατικό τρένο, καθώς «Δε θα υπήρχε δυνατότητα διαφυγής των επιβατών προς τον ελεύθερο χώρο. Η κινητική ενέργεια που αναπτύσσεται από μια τεράστια αθροισμένη ταχύτητα, δηλαδή μία ταχύτητα των 160 χλμ. από τη μία πλευρά και 120 χλμ. από την άλλη μάς κάνει 280 χλμ. Φανταστείτε αυτά τα 280 χλμ. να αποσβενόταν μόνο σε παραμόρφωση των ζημιών, όχι σε εκτροχιασμό».

Νατάσα Παμπρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα