Έφθασε στη Σύμη η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έφθασε στη Σύμη -από την Τήλο όπου βρισκόταν- η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Real Voice εξασφάλισε ένα πλούσιο αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την άφιξή της στο νησί. Όλα είναι έτοιμα για την ανακήρυξή της σε επίτιμη δημότη Σύμης και ο Real Voice αποκαλύπτει το χώρο που έχει ετοιμασθεί με κάθε λεπτομέρεια, όπου και θα γίνει η απονομή στην πρώτη πολίτη της χώρας από τον Δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

 

 

της Νατάσας Παμπρή

Η ΠτΔ έφθασε με ελικόπτερο Σινούκ της Πολεμικής μας Αεροπορίας και στο ελικοδρόμιο ήταν για την υποδοχή της ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος (που τη συνοδεύει σε όλο το διήμερο ταξίδι της στα Δωδεκάνησα) και ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ είναι προγραμματισμένη από τη δημοτική αρχή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, η ανακήρυξή της κας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη δημότη Σύμης, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.  Η εκδήλωση τιμής προς την πρώτη πολίτη της χώρας θα γίνει τελικά μεταξύ 19.30- 20.00 απόψε το βράδυ, όπου ο Δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας θα την ανακηρύξει επίτιμη δημότη Σύμης.

Το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν της στο εστιατόριο “Θόλος”.

Αύριο η ΠτΔ θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της 77ης επετείου, της 8ης Μαίου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα και έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της παράδοσης των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους. Η 8η Μαΐου του 1945 θεωρείται η ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις το πρωί θα ηχήσουν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και έπαρση της σημαίας στο χώρο του ηρώου.

Στις 11 θα γίνει η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη (συμιακής καταγωγής) και στις 11.30 θα τελεστεί το τρισάγιο, και κατάθεση στεφάνου από την ΑΕ Πρόεδρο της Δημοκρατίας- προσκλητήριο νεκρών, Εθνικός Ύμνος.

Στις 12 θα γίνει η παρέλαση τμημάτων προ των επισήμων και στις 13.30 θα ακολουθήσει το γεύμα που θα παρατεθεί από τη δημοτική αρχή.

Στις 19.00 η υποστολή της σημαίας.

Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Όλα είναι έτοιμα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Σύμης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες η ανακήρυξη της ΠτΔ σε επίτιμη δημότη του νησιού, σε μία σεμνή τελετή.

Επίσκεψη σε Χάλκη και Τήλο

Το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Χάλκη, αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες τoυ Επιτηρητικού Φυλακίου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου και συνομίλησε με τους νησιώτες στο λιμάνι.

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Τήλο, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας, συναντήθηκε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την επίσκεψή μου στη Χάλκη και την Τήλο είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τους ακρίτες των νησιών μας, να δω από κοντά τις προοπτικές και το όραμά τους για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον και να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους.

Η σταθερή και δημιουργική παρουσία τους εδώ, σε αυτή τη γεμάτη από την ελληνική ψυχή γωνιά του Αιγαίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελεί παράδειγμα πατριωτισμού και μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα