Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 2023

99.5

LIVE

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου: Ελεγχοι στην αγορά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Με ικανοποίηση διαβάσαμε στο τοπικό τύπο ότι στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν συντονισμένες επιχειρήσεις της ΕΛΛΑΣ, με τη συνδρομή του Δήμου Ρόδου και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να μπει μία τάξη στο θέμα του παραεμπορίου και των παράνομων καταλήψεων σε πολλές περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα σημεία όπου θα γίνουν οι έλεγχοι, θα είναι όπου υπάρχει παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου και όπου υπάρχει παράνομη δραστηριότητα και παράνομο εμπόριο.

Επίσης όπως πληροφορούμεθα από το δημοσίευμα, υπάρχει πρόθεση για την υλοποίηση μέρους των προτάσεων που είχε καταθέσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, όπως αυτή της ενεργοποίησης του μικτού κλιμακίου, στο οποίο συμμετείχαν το Λιμενικό, ο Δήμος, η Δ.Ο.Υ. και το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας, προκειμένου να γίνονται επιτόπιος έλεγχος στο λιμάνι, σε αυτούς που καταφθάνουν, εάν τηρούν τις προϋποθέσεις για νόμιμη διαμονή και εμπορική δραστηριότητα στο νησί.

Οι συνεχείς ενέργειες και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, μέσω συναντήσεων, συνεργασιών, επιστολών και πιέσεων προς του υπεύθυνους φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, τασσόμενος πάντα υπέρ του νόμιμου εμπορίου, στηρίζει και θα στηρίζει τις ενέργειες αυτές, θεωρώντας τες, στη παρούσα φάση, ως μία καλή αρχή και μία γενική πρόβα προετοιμασίας για την οριστική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Αναμένουμε την ανακοίνωση ενημέρωσης των αποτελεσμάτων των ελέγχων και δεσμευόμαστε για τη συνέχεια των συνεργασιών των πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση.

 

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα