Δύο γλώσσες, με ιστορία 3000 ετών, χαρακτηρισμένες ως οι πιο δύσκολες του κόσμου, “συναντήθηκαν” στη Ρόδο! (audio)

Στη Ρόδο βρέθηκε η Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για τη βράβευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το πρότυπο πρόγραμμα της από απόσταση διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βραβεύθηκε από το Center of Language Education and Cooperation (CLEC) για το πρότυπο πρόγραμμα της από απόσταση διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, παρέστη η Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Sun Chunlan.

της Νατάσας Παμπρή

Στην εδραίωση της ελληνοκινεζικής φιλίας, μέσα από την εκμάθηση της γλώσσας, αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice 99.5 η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, μιλώντας στο Πρωινό X-press και τη Ρένα Παυλάκη, προσθέτοντας ότι προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία, έχει ιδρυθεί με απόφαση της Συγκλήτου, Ελληνοκινεζικό Κέντρο Γλώσσας και Πολιτισμού.

«Για τους λαούς της Κίνας και της Ελλάδας, η εκμάθηση της γλώσσας και του πολιτισμού είναι καθοριστική για την αλληλοκατανόηση, τον αλληλοσεβασμό και την εδραίωση της φιλίας και των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών» τόνισε η κ. Βιτσιλάκη.

Επιπλέον η κα Βιτσιλάκη πρόσθεσε ότι η Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα ενισχυθεί με δωρεά εξοπλισμού (διαδραστικές οθόνες) για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας και με  βιβλία (για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας), ενώ παράλληλα θα δοθούν υποτροφίες σε 100 φοιτητές, ώστε να επισκεφθούν την Κίνα για να γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα και να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία των δύο λαών σε θέματα παιδείας και πολιτισμού.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Σημαντικό επίτευγμα χαρακτήρισε τη βράβευση του Πανεπιστημίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος,  γιατί αποτελεί, όπως είπε, μια πρωτοβουλία που φέρνει ακόμα πιο κοντά τους δύο λαούς.

“Από την Σύρο στην Ρόδο, χθες, στην υποδοχή της Αντιπροέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Sun Chunlan. Η επίσκεψη της Αντιπροέδρου Sun Chunlan στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της βράβευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Center of Language Education and Cooperation για το πρότυπο πρόγραμμα της απο απόστασης διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας.

Με την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη και Δημήτρη Γάκη, είχαμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την Κινεζική Κυβερνητική αποστολή για την αδιάκοπη προσπάθεια συνεργασίας, στο πολιτιστικό επίπεδο, μεταξύ δυο λαών που μετράνε χιλιάδες χρόνια ιστορίας ο καθένας.
Θύμισα στην Κυρία Αντιπρόεδρο αυτό που ένας σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης, ο Νίκος Καζαντζάκης, είχε γράψει για τους λαούς μας: “Αν ξύσετε τον Κινέζο θα βρείτε τον Έλληνα. Αν ξύσετε τον Έλληνα, θα βρείτε τον Κινέζο”

Δύο γλώσσες με ιστορία 3000 χρόνων, χαρακτηρισμένες ως οι πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου, συναντήθηκαν στην Ρόδο, σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών επίσης για χιλιάδες χρόνια, και ανέδειξαν για μια ακόμη φορά οτι η δυσκολία συχνά κρύβει μοναδικότητα, βάθος, αξία και πλούτο”.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ότι “είναι πολλή μεγάλη χαρά και τιμή, για τη Ρόδο μας, να υποδέχεται την Εξοχότατη Αντιπρόεδρο, της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Κυρία Σουν Τσουνλάν (Sun Chunlan), την οποία και καλωσορίζουμε, μαζί με όλα τα μέλη της Υψηλόβαθμης Αντιπροσωπείας που την συνοδεύει.

Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση, των ισχυρών δεσμών φιλίας, που συνδέουν το νησί μας με την Κίνα, και έχουν εκφραστεί με τιμητικές επισκέψεις, υψηλότατου επιπέδου, στη Ρόδο μας.

Με πιο εμβληματική ασφαλώς, την επίσκεψη, πριν από μερικά χρόνια, του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Εξοχότατου κ.κ. Σι Τζιν-πινγκ.
Χαιρόμαστε όμως διπλά, καθώς την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης, της Εξοχότατης Κυρίας Αντιπροέδρου, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, μας τη δίνει το Πανεπιστήμιό μας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα